مدیر عامل سازمان خدمات درمانی نیروهای مسلح تاکید کرد استفاده از فناوری های نوین این امکان را فراهم می کند که بیماران بدون مراجعه به بیمارستان درمان شوند و با آوردن تکنولوژی های جدید به خانه ها و با کمک تله مدیسین(پزشکی از راه دور) زمان تشخیص به حداقل رسیده و بیمار در خانه اش تحت درمان قرار می گیرد، پس معالجه بدون مراجعه به بیمارستان و با هزینه پایین تر انجام می شود.
در ادامه نشست ریاست دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی تهران نیز درباره الزام بهره گیری از ظرفیت های بیمارستان مجازی تصریح کرد: از آنجایی که رصد سلامت افراد، الزاما میتواند حضوری نباشد و در این صورت، ضمن کاهش هزینهها، امکان ارائه خدمات به نحو تسریع شده و موثر فراهم میگردد، ما ضمن مطالعه بر الگوهای رایج در دنیا، سامانهای را تعریف و تولید کردیم که تمام تئوریهای سطوح پایش سلامت افراد بر بستر آن تعریف و لحاظ شده است. در واقع، این پروژه به منظور تسریعبخشی و تسهیل در ارائه خدمات، با رویکرد پیشگیرانه و ایجاد بستری برای هدایت روند درمانی بیماران تعریف شده است. فرد بیمه شده از طریق کد ملی یا کدبیمه و با استفاده از موبایل، میتواند خدمات خود را بر بستر تعاملی این اپلیکیشن دریافت نماید. دکتر خوشدل اضافه کرد: قابلیت ویژهای که این سامانه دارد، برخورداری آن از قابلیتهای سیستم جامع اطلاعات بیمارستانی موسوم به HIS است که در آن، سوابق تمام دادهها، مدارک پزشکی، آزمایشگاهی، دارویی و ... مربوط به فرد بیمه شده، در آن ثبت شده و امکان گزارشگیری از آن فراهم است.
بر این اساس، امکان رصد پایش سلامت افراد در سطوح مختلف و امکان هدایت روند درمان از طریق بیمارستانهای پشتیبان، پزشکی از راه دور (تله مدیسین) و نیز خدمات مراقبتی، پرستاری و توانبخشی در منزل فراهم و منجر به کاهش هزینهها و ضریب اشغال تخت و مدت بستری بیماران را نیز کم می کند. وی اظهار داشت: البته ما برای پیادهسازی این فرایندها، داشبوردهای مدیریتی در این سامانه تعریف کردهایم که امکان رصد سلامت افراد، فرایندهای اداری، بازخوردگیری از رضایتمندی خدمات ارائه شده را نیز فراهم میآورد