🇮🇷🚩
هوالعزیزالجبار🚩🇮🇷
چرا بشار اسد سقوط کرد؟
سقوط دولت بشار اسد نتیجه سیاستهای اقتصادی اشتباهی بود که از سال 2005 شروع شد و تا سال 2024 ادامه یافت. این سیاستها نهتنها زندگی مردم را سختتر کرد، بلکه اعتماد عمومی را از بین برد و زمینه جنگ داخلی را فراهم ساخت.
▪️۱- تغییر سیاستهای اقتصادی (2005):
دولت بشار اسد سیاستهای حمایتی را کنار گذاشت و به سمت اقتصاد بازار اجتماعی رفت. خصوصیسازی شرکتهای دولتی باعث شد مردم فشار اقتصادی بیشتری را تحمل کنند.
▪️۲- اجرای توصیههای خارجی(2006):
با تکنرخی کردن ارز، دولت از صندوق بینالمللی پول تقدیر گرفت، اما این سیاست زندگی مردم را سختتر کرد و مشکلات اقتصادی را بیشتر نمود.
▪️۳- آزادسازی یارانهها (2008):
سه برابر شدن قیمت گازوئیل فشار شدیدی بر مردم وارد کرد و اعتراضها را افزایش داد.
▪️۴- خصوصیسازی بیشتر(2023-2024): خصوصیسازی بخشهای حساس مثل بهداشت و درمان، اعتماد مردم به دولت را کاملاً از بین برد.
نتیجه:
این سیاستهای اشتباه سرمایه اجتماعی دولت را نابود کرد. ورود تروریستها و شروع جنگ داخلی در سال 2011 نتیجه همین ضعف در اعتماد مردم بود.
عبرتگیری از سوریه:
سوریه از کشوری با گردشگری و اقتصاد قوی، کشوری بود که هم منابع زیادی داشت، هم موقعیت استراتژیک عالی. اما اعتراضات کوچیک و سوءمدیریت باعث شد دشمنها وارد صحنه بشن. رسانهها مردم رو تحریک کردن، اعتراضات رو به خشونت کشوندن و گروههای تروریستی رو قهرمان جلوه دادن. نتیجهش شد نابودی زیرساختها، ترور دانشمندها و آوارگی مردم، عوامل کلیدی این سقوط شامل نارضایتی عمومی، نفوذ گروههای تروریستی مانند داعش و حمایتهای خارجی(مانند عربستان و اسرائیل) بود، استفاده از رسانهها برای تأثیرگذاری بر مردم و ایجاد آشوب نقش مهمی داشته است.
متأسفانه بعضی مشکلات تو کشور ما هم دیده میشه که شباهتهایی با سوریه،نگرانی از اینکه ایران ممکن است با شرایط مشابه سوریه روبرو شود، مشکلات اقتصادی، نارضایتی مردم، نفوذ در دولت، و ضعف در اطلاعرسانی و رسانه و غلبه دشمن در جنگ شناختی، شکاف و دوقطبی در جبهه انقلاب، ضعیف ترین مقطع از انقلاب در حمایت های حداکثری(کاهش بیش از۵۰٪ رای دهندگان) به عنوان خطرات ذکر شده است.
📌بخش۳ - آدرس بخش ۲
#انتشار_با_لینک
کشتی نوح آخرالزمان
@keshtie_nouh