https://eitaa.com/aasarostad#استاد_امیری#جهاد_تبیین#تحلیل_سیاسی
✍ امیرعلی حیدر امیری
🔹 دکترین ج.ا.ایران، حضور مقتدرانه در اقیانوس هند، دریای مدیترانه، دریای سرخ و تنگه باب المندب
دیروز پنجشنبه وزیر دفاع جمهوری اسلامی ایران، مقتدرانه اعلام کرد که:
"" دریای سرخ منطقه ایران محسوب میشود، کسی نمیتواند در این منطقه مانور بدهد، منطقه دیگر فضای این را ندارد که کسی در آن بیش از این تردد کرده و تضارب نیرو داشته باشد.اینها(آمریکا) هم قطعا چنین کاری را نمی کنند و اگر بخواهند چنین بی عقلی انجام دهند با مشکلات فوق العادهای مواجه خواهند شد.
همه کشورها در این منطقه حضور دارند ولی این منطقه، منطقه ماست و ما روی منطقهای که تسلط داریم، قطعا کسی نمیتواند مانور بدهد. ""
این سخنان امیر آشتیانی در واکنش به تلاش
آمریکا برای تشکیل نیروی دریایی متشکل از ۴۰ کشور در دریای سرخ ایراد گردید، لذا نکات زیر مختصرا در خصوص موضع گیری مقتدرانه، صریح و به موقع وزیر دفاع ج.ا.ایران به استحضار می رسد:
۱- بیان این جمله که "دریای سُرخ منطقه تحت تسلط ماست"، نشان از سیطره و تسلط نسبیِ جمهوری اسلامی ایران و متحدانش بر این دریا دارد.
۲- سیطره ج.ا.ایران و همپیمانش بر دریای سرخ موجب میشود، کشورمان در صورت نیاز، با ائتلاف بین المللی دریایی به رهبری آمریکا جهت حمایت از اسرائیل مقابله نماید.
۳- این اولین بار است که یکی از مقامات رسمی ایرانی اینگونه درباره تسلط خود بر دریای سُرخ سخن می گوید، دریایی که حدود ۲۰۰۰ کیلومتر با سواحل ایران فاصله دارد.
۴- دکترین دفاعی جمهوری اسلامی از دهه ۹۰ شمسی به بعد، بر حضور مقتدرانه و تاثیرگذار، در آبهای بالای مدار ۷ درجه شمالی (محدوده اقیانوس هند و دریای سُرخ) تاکید دارد و به نظر می رسد با توجه به اتحاد راهبردی چ.ا.ایران و دولت نجات ملی یمن، این تاثیرگذاری چشمگیر و قابل توجه باشد، تا جایی که ارتش تحت حمایت انصارالله یمن، توانسته تا حد زیادی مانع از تجارت اسرائیل غاصب در دریای سُرخ شود.
@aasarostad
۵- در سالهای اخیر شناورهای جنگی ایرانی حضور پر رنگی در آبهای دریای سُرخ و خلیج عدن داشته اند، بطوریکه حضور پرشمار دریانوردی آنان در این نقطه و همکاری با نیروی دریایی یمن، می تواند اثرات قابل توجهی درپی داشته باشد.
۶- ج.ا.یران از طریق متحدانش، ظرفیت بالایی برای تاثیرگذاری در دریای سُرخ پیدا کرده است به شکلی که با تقویت آنها، اجازه نمی دهد کنترل تنگه باب المندب از دست دولت نجات ملی یمن خارج شود.
۷- طبق آمار اعلامی، به طور متوسط روزانه حدود ۶۰ کشتی، از تنگه باب المندب و دریای سُرخ عبور می کنند که با توجه به قابلیت های نیروی دریایی یمن شاملِ موشک های سطح به سطح، تجهیزات نیمه سنگین عملیاتی، موشک های کروز، قایق های تندرو و مین ریز، که حتما و لاجرم، از همکاری و کمک اطلاعاتی ناوگان دریایی ایران در دریای سُرخ نیز برخوردارند، بعید است ائتلاف مدنظر آمریکا به اهداف خود دست یابد و اطمینان امیر آشتیانی نیز، با اطلاع از این توانایی های ج.ا.ایران و متحدانش ناشی می شود.
۸- آمریکا، با بررسی همه گزینه ها، متوجه شده است که، هیچ راهی برای متوقف کردن ارتش یمن در دریای سُرخ ندارند، جز این که از طریق عملیات وسیع و سریع آبی-خاکی، قسمتی از سواحل یمن را در الحدید، تصرف کنند که آن نیز در شرایط فعلی و آمادگی دولت، ملت و ارتش امکان پذیر نیست.
۹- سواحل تحت کنترل ارتش دولت نجات ملی یمن، طولانی بوده و عوارض طبیعی زیادی دارند و بعید است آمریکا از طریق بمباران هوایی بتواند سکوهای موشکی و قایق های تندروی نظامی آن را نابود کند.
۱۰- جمهوری اسلامی ایران خوب می داند، از مولفه های قدرت هر کشور، تسلط (با واسطه یا بی واسطه) بر نقاط مهم راهبردی و تنگه های آبی است، که می تواند قدرت بین المللی یک کشور را بالا برده، قدرت چانه زنی آن را در معادلات بین المللی افزایش داده و از جنبهِ گسترش حوزه نفوذ امنیتی-اطلاعاتی، می تواند سهم کشورمان را در برقراری امنیت تجارت بین الملل افزایش و به تبع آن، منافع سیاسی و اقتصادی بیشتری را نصیب ج.ا.ایران کند.
۱۱- استراتژی جمهوری اسلامی در حمایت از متحدانش در نقاط مهم ژئوپلیتیکی منطقه غرب آسیا، موفقیت های بسیاری در پی داشته و ایران سعی دارد این دستاوردها را حفظ و گسترش دهد.
۱۲- گام بعدی ج.ا.ایران، حضوری جدی تر در دریای مدیترانه و تاثیرگذاری در این دریای مهم (که نقطه اتصال آسیا و اروپاست) است، خصوصا که سوریه دیگر متحد راهبردی ج.ا.ایران، در شرق این دریا سواحل ممتد، طولانی و ارزشمندی دارد.
🎤پایگاه نشر آثار #استاد_امیری@aasarostad
📚 تحلیل های صوتی، تصویری و نوشتاری روزانه #استاد_امیری را در این کانال دنبال کنید.