.
✍ مصاحبه آقای مرتضی جوادی (آقازاده علامه جوادی آملی) را با سایت جماران خواندم/ بله؛ طبعاً باید فضای جامعه، برای انتقاد و گفتوگوی آزاد، فراهم باشد.
این توقع وجود ندارد که آقای مرتضی جوادی هم مثل اینبنده فکر کند. ایشان میتواند نظرات خودش را بگوید و از آقای «علوی بروجردی» بهعنوان یک الگو برای روحانیت نام ببرد! البته بهنظر بنده هم، روحانیت باید از برخی اخلاقیات آقای علوی مانند «ارتباط با اقشار مختلف» و «در میان مردم بودن» الگو بگیرد؛ اما با همهٔ اینها، ایشان را الگوی کاملی نمیدانم و نقدهایی به ایشان دارم که اکنون، مجال و قصد پرداختن به آنها را ندارم.
واضح است که مخالفتی با فضای آزاد برای نقد، گفتوگو و اعتراض نداریم چراکه اساساً آنرا حق شرعی و طبیعی مردم میدانیم؛ اما این آزادیها هم حدّی دارد و طبعاً مادامیاست که به آشوبگری در خیابان و اقدام در جهت براندازی نظام اسلامی نیانجامد. ضمناً ثابت کردهایم که هرگاه اعتراضهایی همراه با استدلال منطقی وجود داشته، هیچگاه از گفتوگو فرار نکردهایم.
اینبنده به اندازه خودم، حاضر بوده و هستم تا با گروههای مختلف، گفتوگو کنم و این ادعا را، با چندهزار ساعت گفتوگوی زنده در شبکههای اجتماعی مجازی، عملی ساختهام.
مجدداً تأکید میشود که جنس نقد اینجانب به آقای مرتضی جوادی آملی، متفاوت از نقد برخی همقطارهایم است.
بنده مشخصاً از ایشان سؤالاتی دارم:
آقای مرتضی جوادی!
شما بهعنوان نزدیکترین شخص به علامه جوادی آملی، آیا برای خود، سهمی در سقوط اخلاقِ جامعه قائل هستید؟! آیا مجموعه تحت مدیریت شما، برنامهٔ مشخصی برای ارتقاء دینِ مردم داشتهاست؟ لطفاً بفرمایید غیر از ساختمانسازی و چاپ کتاب که بهنوبه خود نیاز و مفید است، چهمقدار برای این نسل، کار و تلاش داشتهاید؟! بهعنوان یک استاد حوزه و روحانی فاضل، بفرمایید که چندساعت در هفته، پای حرف مخالفین دین یا نظام نشستهاید و پاسخگو بودهاید؟! آیا لاأقل ۵۰ ساعت گفتوگوی صوتی با مخالفین دین و نظام از شما وجود دارد؟ آیا پتانسیل ایجاد کرسی آزاداندیشی در مؤسسات خودتان را نداشتهاید؟ اگر موانعی وجود داشته، دقیقاً بفرمایید چه مانعی بوده که در فتنه اخیر، مجموعه شما، حتی یک کارِ فرهنگی در راستای رفع شبهات و هجمهها علیه اسلام و نظام، ارائه و تولید نکردهاست؟
ضمناً خوباست این پرسشها را نسبت به آقایی که او را الگو معرفی کردهاید هم پاسخ دهید. آقای علوی، برای نسل ما و برای تربیت طلابی همانند آیتالله بروجردی چه کرده که بهجای پاسخگو بودن در مقابل امکاناتی که دارند، در مقام مطالبهگری ایستاده اند. چرا مجموعه ایشان هیچ کاری برای نسل امروز نکرده اند. چرا ۲۰ نفر طلبه باسواد و مجهز به فضای رسانه تربیت نکرده اند؟! برای سوالات دختران نسل امروز چه قدمی برداشته اند؟
آقای مرتضی جوادی!
پرسشهایی که نسبت به شما طرح شد، از آنجهت است که خود را معتقد به نظام و دلسوز آن میدانید و بحمداللّه امکانات بسیار خوبی هم دارید؛ هرچند در آن مصاحبه، مدعی شدید که امکانات در دست دیگران است!
چگونه بپذیریم که بودجه، توان و امکاناتتان، حتی برای تولید لاأقل چند کلیپ و نوشته و یا انجام تعدادی گفتوگو با مخالفین، (در فتنهای که مدتیاست بخشهایی از کشور را درگیر خود ساخته و هزینههای جانی و مالی، سیاسی و اجتماعی بهبار آورده)، کفایت نمیکند؟!
جای بسی شگفتی است که امثال شما، علیرغم اینکه امکانات عظیم دارید و در مواقع حساس هم کمکی به نظام نمیکنید، دست پیش را میگیرید و بهجای پاسخگو بودن، در مقام مطالبهگری، ژست منتقد بهخود میگیرید!!!
احتمالاً میدانید؛ اگر هم نمیدانید، خوباست بدانید که امثال ما، ارزش کل امکانات رسانهایمان، به ۱۰ میلیونتومان هم نمیرسد؛ ولی بهاندازه خودمان، تلاش کردهایم و إنشاءاللّٰه این تلاشها را ادامه خواهیم داد؛ اما شما با آنهمه امکانات، چگونه میتوانید مدعی شوید که از امکانات، محروم هستید؟!
اگر شما «محروم» محسوب میشوید، پس امثال ما ، چه نامی میتوانیم برای خودمان بگذاریم؟ دقیقا بفرمایید از کدام امکانات محروم هستید که نمیتوانید کار موثری انجام بدهید؟
بیایید یکبار هم که شده، خودمان را ارزیابی کنیم تا ببینیم پساز انقلاب، برای این انقلاب (نه مجموعه خودمان)، چه کردهایم؟
بیایید همهباهم قصور و اشتباهاتمان را گردن بگیریم و همهباهم جهت جبران نقائصمان همت بورزیم.
بدانید هیچکس از شما نمیپذیرد که بگویید «امکانات دست دیگران است»!
خواهشمندیم تلاش کنید تا اندیشهٔ علامه جوادی آملی را در جامعه منتشر سازید و نگذارید این تفکر، صرفاً در کتابخانه طلاب بماند.
امیدواریم در جهت رفع و حل بخشی از مشکلات جوانان امروز، در مجموعه تحت مدیریتتان پیشقدم شوید.
📝 شیخ فرهاد فتحی
•┈•┈••✾•🌿🌺🌿•✾••┈•┈•
🆔
eitaa.com/janbaz_nett ایتا