🌏
چین و تغییر موازنه قدرت در خاورمیانه
🌳 وقتی آمریکا خواب بود؛ پیروی سربازان از تاجران
☀️ایالات متحده برای کمک به متحدان خود در برابر برنامه هستهای و منطقهای ایران با دردسر مواجه بود. همزمان، ایالات متحده اجازه داد تا روابطش با متحد دیرینه عربستان سعودی از بد به بدتر تبدیل شود. در تمام این مدت، چین در حال گسترش نفوذ خود در خاورمیانه بود. بنابراین، در حالی که آمریکا در خواب بود، یک اصلاح مجدد در روابط قدرت در منطقه سرشار از انرژی آشکار شد.
☀️ آخرین تحولات در روابط سعودی-ایرانی از هیچ سر بر نیاورده است. چین از طریق افزایش تجارت و سرمایهگذاری در منطقه روابط سیاسی و اقتصادی قوی در خاورمیانه ایجاد کرده است. پکن با حفظ جریان نقدینگی ثابت، مشارکتهای اقتصادی را به مشارکتهای سیاسی تبدیل کرده است. همانطور که انگلیسی ها می گفتند: «سربازان از تاجران پیروی کردند».
🌳 ابزارهای استراتژیک پکن
☀️ چندین ابزار استراتژیک وجود دارد که چینیها از آنها استفاده میکنند: سازمان همکاری شانگهای به چندین کشور خاورمیانه مانند ایران و ترکیه به عنوان «شرکای مذاکرات» گسترش یافت. این رشد حساب شده یک شبه حاصل نشد. این نشان دهنده سرعت عمدی نفوذ فزاینده پکن است.
☀️ چین همچنین بزرگترین مشتری نفت عربستان سعودی و ایران است که علاقه پکن به پیشبرد توافق بین این دو و جایگاه آنها در میان ذینفعان اصلی ابتکار کمربند و جاده را توضیح می دهد. گفته شده چینیها با سرمایهگذاری 400 میلیارد دلاری طی 25 سال آینده در بخشهای بانکی، مخابرات، بنادر، راهآهن، بهداشت و درمان و فناوری اطلاعات ایران در ازای عرضه نفت ایران با تخفیف شدید موافقت کردهاند.
🌳 چالش قرن بیستویکم
☀️ حتی رهبرانی منطقهای که ممکن است با غرب دوست باشند، با توجه به منافع اقتصادی که کشورهایشان از طریق روابط با پکن می توانند به دست آورند، از نفوذ خزنده چین در مسائل منطقه ای عقب نشینی نخواهند کرد. ایالات متحده باید با عمق دسترسی مالی چین کنار بیاید و شاید برای مقابله با اهداف سیاسی روشن پکن استراتژی اتخاذ کند. ایالات متحده نه تنها برای منافع اقتصادی، بلکه برای امنیت منطقهای که مستقیماً بر امنیت ملیاش تأثیر میگذارد، در خاورمیانه سرمایهگذاری زیادی میکند. این سرمایهگذاریها آنقدر مهم هستند که با نادیده گرفتن تلاشهای حسابشده چین برای تضعیف نقش آمریکا به خطر میافتند.
☀️ با سفر شی جین پینگ به مسکو که وانمود می کند میانجیگری صلح بین روسیه و اوکراین است، بررسی نفوذ چین در مناطق استراتژیک جهان از جمله اروپا، خاورمیانه و آفریقا اهمیت پیدا می کند. رقابت آمریکا با چین در علم، فناوری، تجارت، دیپلماسی و امنیت جهانی به موضوع اصلی قرن بیست و یکم تبدیل شده است. توافق ایران و عربستان با میانجیگری چین آزمونی برای قدرت و مهارت واشنگتن است. این چالشی است که ایالات متحده نمی تواند از عهده آن بربیاید.
منبع
https://nationalinterest.org/blog/lebanon-watch/has-china-shifted-middle-east-balance-power-206343
💥جنگ نرم ودشمن شناسی
https://eitaa.com/joinchat/1676804212C6788504d95