🌼 🌾 🌼 🌾 🌼 🌾 🌼 🌾 🌼 🌾 🌼
🌾
🌼
پرســـ❓ــش
⁉️چرا مردم جریان غدیر را از یاد بردند؟
⁉️چگونه ممکن است این تعداد کثیر به سخن حضرت عمل نکنند و بعد از جریان غدیر منکر آن شوند؟!
پاســـ🖊ــــخِ استادحیــــــدرے
"زیدعزه"
🔻
مقدمه
سند حدیث غدیر متواتر و غیر قابل خدشه است، همچنین دلالت حدیث بر ولایت مولا نیز با وجود قرینههای متعدد از مسلمات است. اما چرا این همه جمعیت انکار کردند؟!
1⃣ نوع حکومت و سیستم ادارهی مناطق قومی قبیلهای بوده است و طبق حرکت و نظر رهبران و رئیسان آن قبایل، تودهی مردم نیز همراه میشدند.
2⃣ تهدید و تطمیع مردم توسط صاحبان زر و زور و تزویر که جرات بیان حقایق را نداشتند.
3⃣ وقتی در زمان حیات رسول خدا، خلفای اهلسنت به وضوح و بیش از هفتاد مرتبه با امر و نهی رسول خدا (صلی الله علیه و آله و سلم) مخالفت کردند هیچ استبعادی ندارد بعد از شهادتشان نیز چنین کنند.
🔻نمونهای از شواهد
علامه شرف الدین در کتاب النص و الاجتهاد به موارد متعددی اشاره دارند:
〽️جریان جیش اسامه و مخالفت صریح خلفا با کلام رسول خدا که فرمود:
لعن الله من تخلف عن جیش اسامه
〽️صلح حدیبیه و مخالفت عمر با رسول خدا
〽️رزیه و مصیبت یوم الخمیس _روز پنجشنبه_ و تهمت هذیان به رسول خدا
♻️
خلاصه اینکه:
طبق شواهد تاریخی پیامبر در زمان حیات خویش نه تنها در واقعهی غدیر بلکه بارها به صراحت و کنایه فرموده بودند که علی (علیهالسلام) جانشین و وصی ایشان است و همه بر این امر واقف بودند ولی با این وجود باز عدهای دست از کارشکنی برنداشتند؛ نظیر کارشکنی در جریان حدیث اثنیعشر و... پس بعید نبود بعد از حیات آن حضرت نیز نه تنها خود از فرامین پیامبر سرپیچی کنند بلکه به تطمیع و تهدید دیگران نیز بپردازند.
بنابراین برخی بخاطر حسد، برخی بخاطر عدم فهم درست و صحيح از مساله نبوت و ارتباط نبوت و امامت با مساله خلافت و جانشيني رسول خدا و برخی نیز به خاطر تعصبات قبيلهای در صف مخالفان غدیر قرار گرفتند زیرا سیستم ادارهی آن منطقه سیستم قومی قبیلهای بود و مردم تابع رئیس قبیلهی خود بودند.
#امامت_و_ولایت_امیرالمومنین
#شبهات_غدیر
@javadheidari110
🌼🌾🌼🌾🌼🌾🌼🌾🌼🌾🌼
@ramezan_ghasem110