🔸
تهدیدی بزرگ برای بیمسئولیتی نسبت به حاکمیت جامعه
روایت معروفی در باب امر به معروف به نقل از امام رضا (ع) وجود دارد (و مشابه آن از پیامبر (ص) نیز روایت شده است):
سَمِعْتُ أَبَا الْحَسَنِ ع يَقُولُ لَتَأْمُرُنَّ بِالْمَعْرُوفِ وَ لَتَنْهُنَّ عَنِ الْمُنْكَرِ أَوْ لَيُسْتَعْمَلَنَّ عَلَيْكُمْ شِرَارُكُمْ فَيَدْعُو خِيَارُكُمْ فَلَا يُسْتَجَابُ لَهُمْ. [كافی (اسلامیه)، ج۵، ص۵۶]
از امام رضا (ع) شنيدم مىفرمود: بایستی كه به معروف امر و از منكر نهی كنید [اگر اینكار را نكردید] افراد بدكردار بر شما مسلط خواهند شد و خوبهایتان دعا میكنند اما مستجاب نمىشوند.
در صدر روایت به صورت مطلق سفارش به امر به معروف شده است لذا شامل هر معروف و منکری میشود اما از عقوبت شدیدی که ذکر شده با اهمیتترین امر به معروف و نهی از منکر برداشت میشود.
یعنی آن سلسله اقداماتی که حاکمیت جامعه را به دست صالحان میدهد. رهبر انقلاب در توضیح این روایت میفرمایند:
«یعنی دعایی که خداوند در قرآن میفرماید: «و اسألوا الله من فضله» یا «ادعونی استجب لکم» امام رضا (ع) میفرماید اگر شما کاری کردید که اشرار مسلط شدند آن وقت همین دعا، دیگر مستجاب نخواهد شد. ببینید چقدر موضوع حاکمیت اسلام و حاکمیت حق مهم است و اگر هست
باید آن را با چه توان بالا و با چه حساسیت ویژهای حفظ کرد و اهم از همه مزاحمات خودش دانست؟» (۷۵/۱۱/۲۵)
از این نکته برداشت میشود که اگر در مسائل سرنوشتسازی مانند انتخابات
تلاش نکردیم که اخیار و صالحان را مسلط کنیم، دعا و شکایتمان از شرایط پیش آمده، نزد خدای ارحم الراحمین، مسموع و مستجاب نیست و آیا تهدیدی از این بالاتر میتوان متصور شد که غیاث مستغیثین، دعا و استغاثه بندگانش را اجابت نکند؟
چرا مستجاب نمیشود؟ شهید مطهری در مورد علتش میگوید: زیرا این دعا برخلاف سنت تشریع و تکوین است. همينطور است آدمى كه عمل نمىكند و تنها به دعا مىپردازد (مجموعه آثار، ج۲۳، ص۷۸۹)
✍🏻
@hekmatvahokumat
جبههٔ
#انقلاب اسلامی در فضای مجازی
✊🏻
@jebheh