✍ یادداشت وارده از داوود مدرسیان
نسبت به جنگ اسرائیل در غزه و لبنان، دو جریان کلان رسانه ای و یک جریان سومی در کشور وجود دارد که نسبت به دوتای اول بسیار لاغر و ضعیف تر است. اذهان عمومی داخلی البته در بزنگاه های مختلف تحت تأثیر یکی از این سه جریان قرار گرفته اما بطور کلی، دو جریان اول بیشتر تعیین کننده سیاست های کشور بوده اند.
جریان اول؛ روایت رسانه های حاکمیتی، رسمی، اصولگرا و فضای مجازی موثر از دستگاه های امنیتی و نظامی
جریان دوم؛ روایت رسانه های دولتی، حامیان دولت، اصلاح طلب و فضای مجازی مؤثر از دولت و اصلاحات
جریان سوم؛ جریان متکثرِ مستقل و منتقد
جریان اول که شامل رسانه های رسمی، حاکمیتی، اصولگرا و فضای مجازی مؤثر از دستگاه های امنیتی است جنگ اخیر را اینگونه روایت می کند که «همه چیز تحت کنترل است»؛ سیستم های امنیتی، اطلاعاتی و نظامی کاملاً به جنگ اشراف دارند و می دانند که کی بزنند، کی اقدام کنند، چگونه اقدام کنند؛ جای هر رهبر و فرمانده ای بعد از شهادت به راحتی پر می شود؛ جای نگرانی نیست و ... . خلاصه کسی حرف نزند، نقد نکند؛ هر نقدی در پازل صهیونیست ها و دشمن است؛ مردم ناامید می شوند؛ باید به مردم امید داد؛ از نقاط ضعف و مشکلات داخلی نباید حرف زد.
جریان دوم که از دیدگاه اصلاح طلبان مؤثر است معتقد است که مشکل اصلی تدابیر جبهه مقاومت است که صهیونیست ها وحشی گرانه جنایت می کنند؛ تنها راه، تسلیم است؛ اگر ایران بخواهد به هر جنایت اسرائیل پاسخ دهد جنگ رخ می دهد؛ هر تروری که اسرائیل انجام می دهد برای این است که پای ایران را به جنگ باز کند؛ باید با آمریکا مذاکره کنیم و آمریکا را متقاعد کنیم تا جنگ تمام شود و ... .
البته که دیدگاه های متکثری ذیل این دوکلان روایت وجود دارد که با همدیگر تفاوت هایی دارند؛ اما کلیات این دو جریان همین است. برخی ذیل این جریان هم مستقل عمل می کنند اما حرف های اصلی یکی است. تفاوتی ندارد.
جریان سوم منتقد اما ضمن اعتماد به سیستم و مقامات و مسئولین امنیتی اطلاعاتی اما تحلیل امنیتی را مبنا قرار نمی دهد. واقعیت جنگ یکساله اخیر این است که حکم مرگ و زندگی را برای هر کدام از طرفین دارد! هم مرگ و زندگی برای جبهه مقاومت و هم بقای رژیم اسرائیل!
دشمن نقاط قوتی دارد و ما نیز؛ نقطه قوت دشمن، دست برتر در عرصه امنیتی اطلاعاتی و شناسایی رهبران و فرماندهان مقاومت و مراکز حیاتی و حساس است که نقطه زنی می کند؛ هم تجهیزات پیشرفته هم اشراف اطلاعاتی به کمک جنگ افزارهای نوین؛ نقطه قوت ما علاوه بر اقتدار موشکی و پهپادی اما افکار عمومی در جهان، ملت های منطقه و وجود میلیون ها جوان جان برکف و ظرفیت های گوناگون در بین کشورهای منطقه است.
از منظر نگاه سوم، ما اگر حیات عزتمندانه می خواهیم و صلح پایدار؛ راهی بجز آمادگی برای جنگ نداریم و البته بالا بردن اقتدار مساوی است با بازدارندگی هرچه بیشتر! برخلاف جریان اصلاح طلب که سال ها می گفتند برای صلح باید دنبال تنش زدایی باشیم، تنها راه صلح پایدار، آمادگی بالا و قوی شدن و نترسیدن است.
هنر حاج قاسم در جنگ سوریه و عراق و مبارزه با النصره و داعش، دیپلماسی میدانی و همراه کردن روسیه و برخی کشورهای دیگر و استفاده از فتاوای مراجع تقلید برای بسیج مردمی و شجاعت بی نظیر، اقدام به موقع و به اندازه بود؛ گاه اقدام بی موقع، یا دیرموقع خسارت های فراوانی به بار می آورد. اما اقدام به موقع در مبارزه با النصره و داعش بسیار مؤثر بود.
واقعیت این است که روحیه و امیدواری مردم بسیار مهم است اما نباید بخاطر ترس از اینکه برخی از مردم ناامید می شوند، واقعیت ها را بپوشانیم! ما برای اینکه بتوانیم جنایات صهیونیست ها را در منطقه مهار کنیم باید از ظرفیت های مختلف خود در منطقه استفاده کنیم.
معتقدم که نمره تدابیر ما در یکسال اخیر، نمره قابل قبولی نیست و به زور به حد متوسط برسد. ما کارها را در زمان خود و به اندازه انجام ندادیم و شرایط روز بروز بدتر شد. امروز اگر دیر بجنبیم چه بسا با خیانت اردوغان منافق، سوریه نیز بعنوان محل اصلی لجستیک پشتیبانی مقاومت متلاطم شود!
ترکیه، آذربایجان، عربستان و امارات به عنوان حامیان اصلی و پنهان اسرائیل در یکسال اخیر، قسر در رفتند و ما نتوانستیم هزینه اینها را در یکسال اخیر بالا ببریم ضمن اینکه خنجر این کشورها به مقاومت مشهود است.
جریان سوم یا موضع سوم، حرف های شنیدنی و مهمی مطابق با نگاه واقع بینانه دارد اما جزو کلان روایت ها نیست.
🇮🇷🇵🇸 🇮🇷🇵🇸 🇮🇷🇵🇸
🔎 صدای حقیقت را از اینجا بشنوید؛ به «در جستوجوی حقیقت» بپیوندید: 👇👇👇
@jostojou