باسمه تعالی
سلام علیکم
سوال: اگر صله رحم را از یلدا حذف کنیم، چیز قابل دفاعی دارد؟
پاسخ اجمالی: آن خوبی هم خوبی صله رحم است و نه یلدا. ما میگوییم ۲+۲ مساوی ۵ نمیشه؛ شما میگویید نه ۳+۳ مساوی شش است. بله باباجان، البته که صله رحم خوب است؛ ما میگوییم چرا صله رحم را در ظرف زمانی خرافاتی به اسم یلدا ترویج میکنید؟ این، ترویج یلدا و یلدا گری است و نه ترویج صله رحم.
پاسخ تفصیلی👇👇👇👇
اندر مصائب خرافه ای به اسم یلدا
شب یلدا از مناسبت های بازمانده از ایران باستان و دوره جاهلیت است که مردم غالبا مشرک بودند و الهه ها را می پرستیدند، در زمانی که مظاهر طبیعت و فصل ها و روزها هرکدام الهه ای داشت و یلدا نیز از جمله این الهه هاست که الهه زمستان است .
در آن زمان برای به خیال خود دل آن الهه را به دست آوردن چنین مناسبت هایی را ابداع کرده بودند و بعداز ظهور دین توحیدی پیامبر خاتم، بتها و اله های عرب شکست و نابود شد و با ورود اسلام به ایران، الهه های ایرانی نیز تارومار شدند ولی بزرگداشت مناسبت ها از سوی مروجان خرافه استمرار یافت.
به نظر می رسد صاحبان سرمایه وکالا در پشت ماجرا بودند چرا که چنین خرافه هایی همراه بود با خوردن و خرید بیشتر بهترین سود را عاید آنان می کرده است.
البته بعداز انقلاب اسلامی سعی شده هویت جدید به این مناسبت ها داده شود وتحت عنوان صله رحم، به وجه مثبت قضیه نگاه شود.
ولی به نظر می رسد از آنجا که بنای این مناسبت خرافه وشرک بوده است و خشت اول کج نهاده شده است تا ثریا کج خواهد رفت و امروز نیز شاهدیم این گونه مناسبت ها بیش از آن که سود فرهنگی و معنوی برای جامعه داشته باشد، منفعت اقتصادی برای تاجران وبازاریان و مضرات اقتصادی وفرهنگی برای توده مردم دارد .
می توان به مواردی چون افزایش التهاب کاذب برای خرید و چشم و هم چشمی و ترویج اعمالی خرافی از جمله تلاش مضحک برای خرید هندوانه این میوه مقدس یلدایی و در فشار نهادن و تحمیل مخارج کاذب بر خانواده های کم درامد و ضعیف اشاره کرد.
از سوی دیگر ایرانی که با مومن شدن به دین انسان ساز اسلام حیات جدیدی یافت و هویت نویی را بنا نهاد در واقع از جاهلیت باستانی به مدنیت اسلامی و انسانی وارد شد و در واقع به دوره بلوغ و رشد معنوی پانهاد.
دوره ای که به جای حاجت بردن نزد الهه ها نیاز به درگاه الله می برد و به جای شب زنده داری برای خوردن و خیال بافی و خرافه اندوزی و تقدیس هندوانه و اتلاف عمر، شب زنده داری برای احیای روح ملکوتی و راز و نیاز با خدای حقیقی و شکرگزاری برابر همه نعمات الهی و ذخیره اندوزی برای قیامت را برگزید .
و به نظر می رسد بها دادن به چنین مناسبت هایی نوعی بازگشت به جاهلیت و دوره کودکی و نابالغی و نادانی است.
علاوه بر این موارد، کافی است قدری با عمق فکری بیشتر و در فضای بین الملل نگاه کنیم ببینیم چه کسانی مروّج یلدا هستند! آیا آنها دلشان برای ایران و ایرانی میسوزد؟!
به نظر میرسد امروزه ترویج خرافه ای به اسم یلدا، ترویج ایرانی گری (در برابر اسلام) است؛ دقت کنید شما مومن عزیز مصرف کننده این پدیده را نمیگویم. من و شما حلقه آخر این زنجیره ایم. کسانی که آگاهانه دارند در اول این فرآیند ضد دینی به تنور یلدا می دمند و بادش میکنند و مروّج یلدا هستند، به دنبال تقویت این جنبه و تضعیف اسلامیت ایرانی ها هستند.
مروّجان اصلی یلدا چرا هیچ گاه غدیر را ترویج نمیکنند؟ مگر ایرانی ها در آن عید شاد نیستند؟ چرا فقط یلدا و نوروز؟!
حتی اخیرا دنبال اتصال زمانی یلدا به کریسمس هستند و ترویج کریسمس که شاید این شب ها حتی در خیابان های ام القرای تشیع، قم مقدس هم با کمال تاسف دیده شود، به وضوح ترویج مسیحیت است! مثل این است که مسیحی های فرض کنید آلمان، عید پیامبر ما در 17 ربیع را جشن بگیرند!
-------
پ.ن:
ولی انصافا برخی از ایرانی ها استاد خرافات و خرافه گری هستند. یک دقیقه زودتر و دیرتر شدن شب را به هم تبریک میگویند و حتی در چند سال اخیر به پیشوازش میروند؛ مثل نوروز!!! دقیقا دارد تبدیل به نوروز دوم میشود!!!
ما ایرانی ها ویژگی های مثبت زیادی داریم؛ مثل علم خواهی و علم دوستی؛ شجاعت؛ ایثارگری و ..... ؛ اما یکی از ویژگی های بدمان هم همین خرافات گرایی است.
محل تاسف است که در این جنگ اقتصادی و فرهنگی، در چند سال اخیر، بلای خانمان سوز و خرافاتی به اسم یلدا، رقیب نوروز شده
و هر دو زمینه ای جهت خرافات و مصرف گرایی و انواع گناه شده اند.
یادش به خیر ما دهه شصتی ها هنوز یادمان است؛ زمانی که فرهنگ مردم ایران این قدر پسرفت نکرده بود، این قدر تلاش خنده دار برخی از مردم، در نوروز و یلدا نبود؛ چون فرهنگ غالب، اسلامی تر بود.
بیچاره خانواده های کم درآمدی که توان مقابله با این جریان ضد فرهنگی را ندارند؛ به چه مخارج بیهوده و خنده داری می افتند.