تناقض سیستماتیک توسعه آمرانه
▪️نقدی بر مقاله «تقدم تکنوکراسی بر دموکراسی» قوچانی
🔹آقای محمد قوچانی سردبیر «آگاهی نو» در شماره اول این مجله در یک مقاله تفصیلی با عنوان «تقدم تکنوکراسی بر دموکراسی» به آسیبشناسی جریان اصلاحات پرداخته است.
🔹به باور او «دموکراسی» نمیتواند هدف اصلاحات باشد و ضرورت دارد تا «توسعه» به مثابه دال اصلی گفتمان اصلاحات، راهبرد اصلی این جریان باشد؛ او در هفت فصل تلاش میکند ایده توسعهگرایی خود را صورتبندی کند.
🔹«کیاوش کلهر» خبرنگار گروه اندیشه تسنیم، در نقد مقاله قوچانی در نظر دارد تا با ارائه چشماندازی کلی از طرح او برای اصلاح اصلاحات، با نزدیک شدن به کنه ایده توسعه آمرانه یا اقتدارگرایانه او به برخی کاستیهای مقاله «تقدم تکنوکراسی بر دموکراسی» بپردازد و نشان دهد که نویسنده در خلال صورتبندی نظری خود در چه مواردی مرتکب خلطهای مفهومی شده است.
🔹در واقع از آنجا که قوچانی در مقاله خود در پی به دست دادن یک قرائت ایدئولوژیک از اصلاحات مد نظر خود است، در فرازهای بسیاری به ظرایف نظری بحث التفات نکرده تا آنجا که نه تنها کل متن در دام یک دوپارگی متناقض غلتیده است بلکه در موارد متعددی تکلیف اموری که از آن صحبت میشود از جمله عدالت، دین، دولت و توسعه مشخص نیست.
🔹از زاویه تحلیلی متنی-روانشناختی میتوان چنین نتیجهای گرفت که این مانیفست قوچانی صرف نظر از ایده مرکزی و تحلیلهای بین سطورش نشانی از تلاش او برای خروج از سایه پدران ایدئولوگ نسل اول اصلاحات و رونمایی از خود به مثابه ایدئولوگ نسل جدید اصلاح طلبان است.
📝متن کامل این مقاله را اینجا بخوانید
@TasnimNews