🔸 برشی از آسیبشناسی صنعت نفت؛ «توهم» ضرورت وابستگی!
✍️ امین شاهبابای آشتیانی
🔹 دیدگاههای لیبرالیستی در سیاستهای اقتصادی به بهانه ایجاد نشاط و رفاه بعد از جنگ تحمیلی، منابع نفتی را به دستاویزی برای توسعه صنایع مونتاژ و واردات کالاهای مصرفی مبدل گردانید و فرصتهای خوبی را که برای پیریزی اقتصادی مستقل و خوداتکا وجود داشت، از بین برد.
🔹برداشت از صندوق توسعه ملی در این وضعیت نیز سبب میشود دولتها آثار سوء ناشی از وابستگی اقتصاد به نفت را فراموش کرده و آن را بهعنوان ارمغانی برای دولت یا دولتهای بعد برجای گذارند.
🔹 متأسفانه هنوز تعریف دقیقی از «اطلاعات محرمانه» در حوزه نفت که به تأیید نهادهای رسمی خارج از نفت، همچون شورای عالی انرژی و یا شورای عالی امنیت ملی رسیده باشد، در دست نیست و لذا محرمانه بودن اطلاعات بستگی کامل به طرز تلقی و نگرش برخی مدیریان و یا کارشناسان صنعت نفت دارد که آن هم تابعی از فرهنگ حاکم بر فضای مدیریتی شرکت ملی نفت و وزارت نفت در مقاطع زمانی مختلف است.
🔹 تحمیل نظام سنتی مدیریت اداری بر سازمانها و نهادهایی که موضوعاً تخصصیاند، مانند شرکت ملی نفت و نهادهای آموزشی-پژوهشی و شرکتهای تابعه آن، همواره فاجعهآمیز بوده و هست که نتیجه آن چیزی جز منزوی شدن کارشناسان آگاه و خبرگان نفتی نیست.
🔹 نفت خریداری شده میتواند در یک چرخه تهاتری با کالاها و داروهای مورد نیاز کشور (بدون حضور دلار) مبادله گردد و نیاز کشور را تأمین نماید.
🆔
@Qasdway
برای مشاهده کامل مطلب به لینک زیر مراجعه نمایید:
📌
http://public.qasd.ir/articles/558#start