ادامه قبل👆👆
🔰مصاحبه درباره فلسفه سیاسی امام خمینی
(قسمت اول : نظم جهانی)
✅جناب استاد نجفی! هنری کیسینجر در کتاب «نظم جهانی» به تأثیرات حرکت امام(ره) بر آنچه که خود از نظم جهانی مدنظر دارد پرداخته است. به طور طبیعی نگاه کیسینجر، نقصهایی مبنایی دارد اما این پرسش میتواند پراهمیت باشد که جهانِ پس از امام(ره)، دستخوش چه تغییراتی شده است؟
🔴 وقتی از امام سخن میگوییم باید این نکته را درنظر آوریم که امام، تنها یک شخص نیست بلکه یک تفکر است. گاه، برخی افراد در دنیا مطرح میشوند اما نه از منظر اندیشهشان بلکه از منظر شخصیتشان. طبعا با ظهور چنین شخصیتهایی، یک جریان بزرگ تاریخی متولد نمیشود. گاندی، به رغم آن که شخصیت بزرگی است اما در دایره شمول این توصیف قرار میگیرد.
بر همین اساس، مدل انقلاب گاندی، یک مدل جهانی نیست و نمیتوان گفت که این مدل در خارج از مرزهای هند یا مذهب هندوها کارایی دارد. کار گاندی البته نوعی مبارزه منفی بود اما آنچه او کرد، با مختصات و شخصیت مردم هند سازگاری دارد. سخن گفتن از گاندی، سخن گفتن از یک شخص است ولو آن که این شخص، به سمبل ملت خود تبدیل شده باشد.
گاندی، بیرون از مرزهای هند، پیامِ درخوری برای مردم جهان ندارد و نمیتواند یک «الگوی مبارز» باشد. امام(ره) اما با وجود آن که شخصیتا نیز در جهان مطرح است اما نام او با یک انقلاب گره خورده است؛ انقلابی که هم سمبل یک ملت و یک مکتب است و هم پیام جهانی دارد. به تازگی، در آمریکا و در ایالتی که یک فرد سیاهپوست به دست مأمور پلیس کشته شد، در تظاهراتها و اعتراضات، تصاویر شهید قاسم سلیمانی در دست برخی از معترضان مشاهده شد.
🔶🔶 انقلاب امام(ره) مستظهر به اسلام بود🔶
این امر نشان میدهد که «قاسم سلیمانی» صرفا یک «شخص» نیست؛ بلکه مردم در این شخص چیزی یافتهاند که به کارِ مقابله با نژادپرستی میآید. این شاخصه در مکتب گاندی یا مکاتب کمونیستی، مفقود است. امام(ره) انقلابی را به راه انداخت که مستظهر به اسلام بود و هست. ما نمیتوانیم ادعا کنیم که امام(ره) انقلابی را اختراع کرده است؛ چنین نیست؛ بلکه پشتوانه امام(ره)، اسلام است؛ منتها اصیلترین روایت و قرائت از اسلام که مکتب اهلبیت(ع) باشد.
وقتی جایی تصویر امام(ره) و شهید قاسم سلیمانی در دست معترضان به رفتار نژادپرستانه قرار میگیرد، یعنی نسبت برقرار کردن انقلاب اسلامی و مکتب تشیع با مقابله با نژادپرستی. فطرت سیاهپوست آمریکایی و آفریقایی و دانشمند اروپایی پیام اسلام را درمییابد. زنده کردن این پیام، کار امام(ره) است. تا پیش از انقلاب اسلامی، نمیتوان موردی کامل از انقلاب دینی یافت.
🔶🔶 انقلاب اسلامی و نظم 400 سالهی وستفالی🔶
انقلاب اسلامی به رهبری امام(ره)، بازگشت دین به دنیایی است که سکولاریسم در آن حرف اول را میزند. در زمانه امام(ره) لیبرالیسم و مارکسیسم، دنیا را بین خود تقسیم کرده بودند. کیسینجر در کتاب نظم جهانی، این نظم وستفالی را نشان میدهد. نظم وستفالی مربوط به 400 سال پیش است و اروپاییها آن را برساختند. آنگونه که خود کیسینجر مدعی است، این نظم را نه کمونیسم برهم زد و نه امپراتوریهای بزرگ؛ حتی دو جنگ بزرگ جهانی را نیز نتوانست این نظم غربی را دگرگون کند.
در فصلهای سوم و چهارم کتاب نظم جهانی، تنها از یک رویدادِ خارج از نظم وستفالی یاد میشود و آن، انقلاب اسلامی است. کیسینجر البته به سبب سوابق یهودیاش و نیز به سبب آن که به هر روی یک تئوریسین غربی است، نمیخواهد به عمق این مسأله اعتراف کند و به همین خاطر، جریان انقلاب اسلامی را با آنچه که آن را «بنیادگرایی» میخواند، مخلوط میکند؛ یعنی رفتارهایی که جهان از داعش و طالبان شاهد بوده است.
http://mousanajafi.ir
https://eitaa.com/drmousanajafi
https://Sapp.ir/drmousanajafi