🔹 چند نکته درباره تحرکات روز ثبتنام گزینه اصلی غربگرایان
♻️ چرا لاریجانی همان حسن روحانی با کت و شلوار است
🔸 بخش اول
🔰 حمید رسایی: بالاخره لاریجانی از پشت صحنه بیرون آمد و پس از در حاشیه ماندن یک ساله و نمیآیم نمیآیمهای نمایشی، در آخرین روز ثبتنام و اولین ساعات آن با تیمی از گروه تصویربرداری، عازم وزارت کشور شد.
علاوه بر لاریجانی گزینههای دیگری چون محسن هاشمی، اسحاق جهانگیری و شریعتمداری در این روز ثبتنام کردند. پیش از اینها علی مطهری، عباس آخوندی، محمد دهقان و پزشکیان هم ثبتنام کرده بودند اما همه میدانند، گزینه اصلی مورد حمایت روحانی و باب میل اصلاحطلبان برای ادامه حیات سیاسی، علی لاریجانی است. به همین دلیل درباره مواضع علی لاریجانی در روز ثبتنام، چند نکته را بازخوانی میکنم:
یکم - پاشنه آشیل لاریجانی در انتخابات پیشرو، ارتباط تنگاتنگ او با حسن روحانی و حمایت تمام قد از دولت اوست. تمام حسنات و سیئات روحانی به نام لاریجانی ثبت شده و او نمیتواند این لکه ننگ را از دامن خود پاک کند. با این همه اما لاریجانی در مصاحبه روز ثبتنام تلاش کرد تا مُهر دولت سوم روحانی را از پیشانی خود پاک کند!
کاندیدای فیلسوف این دوره، برای خلاصی از این جفت چسبیده به خود، در روز ثبتنام چند متلک هم بار حسن روحانی کرد. آنجا که دولت وی را سازشکار معرفی کرد و گفت: "اداره کشور نباید در دست افراطیون و سازشکاران باشد" او حتی به کلید روحانی که حالا مدتهاست زنگ زده هم تیکه انداخت و گفت: "مسئله امروز ایران ... با کلید جادویی حل نمیشود."
دوم - این گارد لاریجانی نشان میدهد که او در طول چند هفته آینده و حتی در مناظرات انتخاباتی هم به دولت روحانی حمله خواهد کرد. البته این حملات، خاطر مبارک حسن روحانی را آزرده نمیکند چون او بهتر از هر کس از نفرت موجود در جامعه نسبت به خودش و دولتش خبر دارد و برای رساندن علی لاریجانی به کرسی ریاست جمهوری، چارهای جز تحمل با این متلکهای هماهنگ شده ندارد.
من البته بیش از این هم احتمال میدهم و آن اینکه چهرههای پوششی کاندیدا شده با دفاع پررنگ از روحانی، تلاش کنند تا خود را به عنوان نماد دولت سوم روحانی معرفی و از فشاری که روی لاریجانی است بکاهند و در این بین، حتی برای واقعی جلوه دادن این موضوع، بین لاریجانی و کسی مثل جهانگیری چالش هم صورت بگیرد.
سوم - البته هم اصلاحطلبان و هم اعتدالیون، نباید از یاد ببرند که لاریجانی استاد سوار شدن روی دوش این و آن و بالا رفتن از آنها و پس از قدرت گرفتن، عبور از آنهاست. او با مرحوم کردان، رحیمی و احمدی نژاد همینگونه تعامل کرد و وقتی به ریاست مجلس رسید، یکی یکی از روی آنها رد شد.
🔸 بخش دوم 👇