حاج شیخ عباس قمی رَحِمَهُ اللهُ مینویسد ؛
روز دهم محرّم الحرام، روز شهادت أبُوعَبْداللهِ الحُسَيْن عليه السّلام و روز مصيبت و حزن ائمّهی أطهار عليهم السّلام و شيعيان ايشان است ، و شايسته است كه شيعيان در اين روز مشغول کارى از كارهاى دنيا نگردند و از براى خانه خود چيزى ذخيره نكنند و مشغول گريه و نوحه و مصيبت باشند و تعزيت حضرت إمام حسين عليه السلام را إقامه نمايند و به ماتم اشتغال نمايند به نحوى كه در ماتم عزيزترين اولاد و اقارب خود اشتغال مينمايند و زيارت كنند آن حضرت را به زيارت عاشوراء. و سعى كنند در نفرين و لعن بر قاتلان آن حضرت و يكديگر را تعزيت گويند در مصيبت آن جناب و بگويند:( أعْظَمَ اللهُ اُجُورَنا وَ اُجورَكُمْ بِمُصابِنا بِالْحُسَيْنِ عَلَيْهِ السَّلامُ ، وَ جَعَلَنا وَ اِيّاكُمْ مِنَ الطّالِبينَ بِثارِهِ مَعَ وَلِيِّهِ الاِْمامِ الْمَهْدِىِّ مِنْ آلِ مُحَمَّد عَلَيْهِمُ السَّلامُ.)
و شايسته است در اين روز مقتل بخوانند و يكديگر را بگريانند ، روايت شده كه چون حضرت موسى عليه السّلام مأمور شد به ملاقات جناب خضر و تعلّم از او ، اوّل چيزي كه در وقت ملاقات بين ايشان مذاكره شد آن بود كه آن عالِم حديث نمود براى حضرت موسى مصيبتها و بلاهائى كه بر آل محمد عليهم السلام وارد ميشود پس گريستند هر دو و سخت شد گريستن ايشان.
..... و بالجمله اگر كسی در اين روز نزد قبر إمام حسين عليه السلام باشد و مردم را آب دهد مثل كسى باشد كه لشكر آن حضرت را آب داده باشد و با آن جناب در كربلا حاضر شده باشد.
..... و نيز شايسته است كه شيعيان در اين روز إمساك كنند از خوردن و آشاميدن بى آنكه قصد روزه كنند و در آخر روز بعد از عصر إفطار كنند به غذائى كه أهل مصيبت ميخورند مثل ماست يا شير و امثال آنها نه مثل غذاهاى لذيذه ، و آنكه جامه هاى پاكيزه بپوشند و بندها را بگشايند و آستين ها را بالا كنند به هيئت صاحبان مصيبت.
مفاتيح الجنان
#اللهم_عجل_لولیک_الفرج
#هیئت_امام_حسن_مجتبی
🌐
http://zil.ink/karimane818