✍🏻آداب معاشرت...
۱. اگر کسی به خانه شما آمد و چیزی آورد، در حد معمول از او تشکر کنید و سپس هدیه او را از دید او خارج کنید؛ گذاشتن آن در دید نوعی بیارزش قلمدادکردن آن است.
۲. برای افراد لباس هدیه نبرید.
۳. به دیگران چه در جمع و چه خصوصی، موارد بیماری یا مشکلات جسمانی آنها را گوشزد نکنید؛ فلانی تو که چربی خون داری چرا این خوراکی را میخوری یا مگر نمیدانی این خوراکی برای تو خوب نیست.
۴. از سرزدهرفتن و بدون هماهنگی قبلی به خانه دیگران، حتی نزدیکترین افراد خودداری کنید.
موضوع آمادگی برای پذیرایی نیست.
بلکه ممکن است آنان در حالت ناخوشایند روحی یا جسمی باشند.
۵. اگر فردی حتی از اعضا درجه یک خانواده، گوشی موبایل را جهت مشاهده یک مورد به شما داد، از برگزدن صفحات موبایل او جدا خودداری فرمایید.
۶. حریم شخصی دیگران را حفظ کنید. کمد شخصی، موبایل، کیف، جیب لباس و... همه حریم شخصی و خصوصی افراد هستند که نباید شکسته شوند.
۷. اگر فردی با شما درددل کرد، از گفتن بدبختی بیشتر خود و دیگران برای تسکین وی هرگز استفاده نکنید. او را نصیحت نکنید.
راهکار برای او تعیین نکنید.
مشکلات او را بیارزش یا کم اهمیت جلوه ندهید.
فقط و فقط به حرفهایش گوش داده و با او همدردی نمایید.
۸. چنانچه شخصی از اعضاء خانواده خودش نزد شما شکایت و درددل کرد،
با او در گفتن ایرادات آن شخص شریک نشوید.
۹. وقتی والدین یکی از دوستان شما در بیمارستان بستری است یا فوت کرده است، از او نپرسید "چند سالش است/بود؟" والدین در هر سنی، عزیز فرزندانند.
فقط با او ابراز همدردی کنید و به او بگویید "در حد توانتان برای هر کمکی به او حاضرید".
۱۰. همهی انسانها دوست دارند به شرایط بهتری در کار و زندگی برسند، نیازی نیست ما از آنها دلایل عدم تعویض وسایل، ماشین، خانه، موقعیت شغلی و... را بپرسیم،
مگر اینکه حاضر باشیم به آنها کمک کنیم.
۱۱. چنانچه قصد برگزاری مهمانی با حضور چند خانواده را دارید،حتما مهمانان را از دعوت سایر افراد مطلع فرمائید یا او را از کم و کیف تعداد مهمانان مطلع کنید.
۱۲. هرگز دو فرد یا خانواده را که در قهر و دعوا و بحث و جدل بهسر میبرند، برای آشتیدادن، بهطور سرزده و بدون هماهنگی قبلی، وارد یک محیط نکنید.
۱۳. اگر هنگام پرسیدن سؤال از کسی،
از پاسخ دادن طفره رفت یا خواهان تعویض گفتگو شد،
اصرار بر رسیدن به جواب یا ادامه گفتگو در آن زمینه نباشید.
۱۴. از گفتن خاطرات گذشتهی افراد که بار منفی دارند مثل یادآوری لکنتزبان، شبادراری، خرابکاری و... او در کودکی شدیدا پرهیز نمایید.