مصاحبه سپهبد محمود منصور با وبگاه مصری القمه نیوز موزخ ژوئیه ۲۰۱۹ و افشاگری علیه قطر
پایگاه خبری «عربی پرس» از محمود منصور به عنوان یکی از بزرگترین استراتژیست ها یاد می کند که در پست ها و مناصب متعددی را در نیروهای مسلح و سازمان اطلاعات و امنیت مصر تصدی می کرده و در سال ۱۹۸۸ میلادی به دستور عمر سلیمان که از او به عنوان «جعبه سیاه» حسنی مبارک یاد می شد، برای ماموریتی ۷ ساله راهی قطر می شود (اگرچه درباره سال های حضور وی در قطر اختلاف نظر وجود دارد ... ولی به طور کلی این ماموریت بین ۷ تا ۱۰ سال بوده است).
در طول سال های ماموریتش در قطر وی سازمان ها و دستگاه های امنیتی مختلفی را در این کشور دایر می کند که مهمترین آنها سازمان اطلاعات و امنیت قطر است. به همین منظور وی «جعبه سیاه» قطر و آنچه در پشت پرده خاندان حاکم در این کشور می گذرد، محسوب می شود.
مصاحبه وبگاه عربی پرس با سپهبد محمود منصور مورخ ژانویه ۲۰۱۹ و افشاگری علیه سیاست های ترکیه و قطر
وی در مصاحبه مشروح و مفصلی که آوریل سال گذشته میلادی با روزنامه «ایندیپندنت» عربی داشت و در وبگاه این روزنامه منتشر شد، برای اولین بار پرده از اسرار و جزئیات کار خود در دستگاه های اطلاعاتی و امنیتی قطر از زمان پای گذاشتن به این کشور تا زمان خروج از آن در سال ۱۹۹۶ میلادی بر می دارد. صرف نظر از اینکه سپهبد محمود منصور شاهد عیان بسیاری از اتفاقات و رخدادها در کشور قطر و خاندان حاکم از جمله کودتای شیخ «حمد بن خلیفه» علیه پدرش با حمایت و پشتیبانی آمریکا، مراحل مختلف عادی سازی روابط با اسرائیل، حمایت از جماعت اخوان المسلمین و پناه دادن به این جماعت در قطر، توطئه چینی علیه عربستان بوده است، تا اینکه در سال ۱۹۹۶ به دلیل آنچه که آن را عدول دستگاه اطلاعات و امنیت قطر از اصول و مبادیش نامیده، از سمت خود استعفا داده و این کشو را به مقصد مصر ترک می کند.
مصاحبه سپهبد محمود منصور با ایندپندنت عربی مورخ آوریل ۲۰۱۹
پس از انقلاب مصر در سال ۲۰۱۱ میلادی و سرنگونی رژیم «حسنی مبارک»، محمود منصور وارد عرصه فعالیت های سیاسی و مطالعاتی شد و هم اکنون نائب رئیس اول حزب «الأمــل والعمــل» (امید و کار) مصر است و به عنوان مشاور سیاسی و استراتژیک و همچنین کارشناس مسائل نظامی و راهبردی و همچنین رئیس مرکز عربی مطالعات استراتژیک، مصاحبه و گفتگوهای متعددی را با رسانه های مختلف مصری و جهان عرب انجام داده و به بیان دیدگاه ها و نظرات کارشناسانه خود درباره مسائل و پرونده ها و قضایای سیاسی، امنیتی و اقتصادی می پردازد.
یکی از مهمترین ویژگی های اظهارات و مصاحبه های محمود مصطفی، در سال های اخیر و مشخصا از سال ۲۰۱۱ و شعله ور شدن جهان عرب و شکل گیری صف بندی های جدید در منطقه و تقابل دوحه و قاهره، بُعد افشاگرانه آنها به ویژه درباره اتفاقات پشت پرده خاندان حاکم بر قطر و هم پیمانان آنها از جمله ترکیه و جماعت اخوان المسلمین است.
ادعای محمود منصور درباره هواپیمای اوکراینی:
همانگونه که گفته شد، پس از اعلام خبر ساقط شدن هواپیمای اوکراینی در نزدیکی تهران و برعهده گرفتن مسئولیت آن از سوی سپاه، اظهاراتی به محمود منصور درباره این حادثه نسبت داده شده که "مشرق" صرفا متن این اظهارات را منتشر و تاکید می کند، انتشار این اظهارات صرفا یک ادعا است و مورد تایید هیچ نهاد و ارگان رسمی قرار نگرفته است.
گفتنی است با انتشار این خبر ابتدا برخی رسانه ها، منکر همچین شخصی شدند و سپس به تکذیب اصل خبر پرداختند؛ که با توجه به هویت حقیقی این شخص و انعکاس رسانه ای اصل خبر درست است.
سپهبد محمود منصور با این عنوان که «ایرانی ها چاره ای جز شلیک نداشتند»، مدعی می شود:
«پنتاگون برای مختل کردن سیستم های راداری ایران و حمله به اهدافی در خاک این کشور از طریق حملات موشکی یا بمباران هوایی دو فروند هواپیمای آواکس (سیستم پیش اخطار و کنترل هوایی/ رادارهای سه بعدی پرنده) را از پایگاه هایش در خاک عربستان سعودی و ترکیه به پرواز درمی آورد که بخشی از پوشش مورد نظر آمریکایی ها را ایجاد می کنند، اما همچنان نقاط مرکزی ایران برای آمریکایی ها نقطه کور محسوب می شدند و در پوشش کامل قرار نداشتند».
«لذا آمریکایی ها سناریوی بوئینگ به ظاهر مسافربری، اما در واقع بوئینگِ آواکس را پیاده سازی کردند که برای عملیات های ویژه به شکل مسافربری طراحی شده بود. آنها این هواپیما را در اختیار اوکراین به عنوان هم پیمان خود قرار دادند، تا اوکراینی ها کامل کننده پازل نقشه سیستم راداری ایران و شناسایی کننده آخرین تغییرات سیستم های پدافندی ایران باشند و با این هدف هواپیمای اوکراینی وارد آسمان ایران شد».