#تحلیل
✍قمار آمریکایی "قیصر" علیه دمشق؛
چرا ترامپ باید نگران تغییر قواعد درگیری باشد؟
◾️در یکی دو هفته اخیر در مورد قانون قیصر و مفاد آن صحبتهای بسیاری از سوی ناظران و تحلیلگران سیاسی مطرح شده است اما آنچه کمتر بدان پرداخته شده تاثیر این قانون بر آینده منطقه و چالشهایی است که ممکن است با خود به همراه داشته باشد.
◽️از یک سو باید توجه داشت که دولت دونالد ترامپ در سایه رویکردی که در چهار سال گذشته اتخاذ کرده است، فرصتها برای تنشزدایی از منطقه را به مراتب کاهش داده و سیاستی تهاجمی را اتخاذ کرده است.
➕مسئولان دولت دونالد ترامپ در سایه وضع و عملیاتی کردن این قانون البته جمله معروف خود را تکرار کرده و گفتهاند که «به دنبال تغییر نظام در سوریه نیست و میخواهد رفتار دولت بشار اسد را دستخوش تغییر قرار دهد.»
👈به تعبیر دیگر پس از آنکه دولت سوریه با همکاری همپیمانان خود توانست توطئه بسیار عظیمی را پشت سر بگذارد و تروریستهای مورد حمایت غرب را در اغلب مناطق شکست دهد، اینک آمریکا به دنبال آن است که آنچه را در جنگ نتوانسته کسب کند به واسطه تحریمها به دست آورد.
➕رویکرد رادیکال دولت ترامپ در این خصوص چه بسا وضع منطقه را به کلی متفاوت ساخته و موجب شود قواعد درگیری بین محور مقاومت و ائتلاف آمریکایی صهیونیستی به شکلی دیگر رقم بخورد.
➕باید توجه داشت که علاوه بر قانون قیصر دولت آمریکا در راستای دفاع از منافع رژیم صهیونیستی در طول سالهای اخیر همه خط قرمزها را زیر پا گذاشته و این مهم به جایی رسیده است که دولت نتانیاهو با حمایت آمریکاییها احتمالا طی هفتههای آینده اشغال مناطقی در کرانه باختری و همچنین دره اردن را به طور رسمی اعلام کند.
◾️آمریکا همچنین پس از ترور فرماندهان مقاومت به موضع خود در خصوص ادامه حضور در عراق اصرار میورزند و سیاستهای فشار حداکثری در قبال جمهوری اسلامی ایران را ادامه میدهند.
◽️همچنین نباید فراموش کرد که مقاومت در جنگ سوریه ثابت کرد که همپیمان خود در دمشق را تنها نمیگذارد و بدون شک اجازه نخواهد داد که تحریمها سبب فروپاشی اقتصاد سوریه شود. ارسال محموله نفت و بنزین به ونزوئلا از سوی ایران ضربه سختی به هیمنه آمریکا و چالشی بر سر تحریمهای آمریکایی بود که به احتمال زیاد در سوریه هم تکرار میشود.
👈اما گزینه ای که دولت بشار اسد در اختیار دارد فعال سازی مقاومت علیه اشغالگران آمریکایی است که همچنان در مناطقی از سوریه حضور دارند و به زعم خود به دنبال محافظت از نفت سوریه هستند. تردیدی وجود ندارد که اگر محور مقاومت تصمیم خود را در این راستا اتخاذ کند، میتواند هزینه گزافی را متحمل طرف آمریکایی سازد.
➕از طرفی دیگر آمریکا از بدو آغاز جنگ در سوریه تلاش کرد تا خط تماس بین سوریه و عراق و همچنین لبنان و سوریه را قطع کرده و مانع از ایجاد کریدور انتقال سلاح، نیرو و کمک اقتصادی به سوریه شود که این امر به طور کلی شکست خورد.
👈حال به واسطه اجرای قانون قیصر، کاخ سفید تلاش دارد تا با تهدید بغداد و بیروت مانع از گشایش اقتصادی در سوریه شود و همچنین به مشکلات اقتصادی عراق و لبنان استمرار بخشد.
➕بدون شک رژیم تحریمهای جدید علیه سوریه فشارهای سنگینی را به دمشق وارد میسازد اما درمورد اینکه آیا این قمار میتواند به واشنگتن برای دستیابی به اهداف خود در عقب نشینی دولت بشار اسد از سیاستهای خود کمک کند تردیدهای زیادی وجود دارد.
👈حتی هیچ بعید نیست که کنشهای کاخ سفید در عراق، سوریه، لبنان و فلسطین نتایج معکوس دهد و واکنشهای شدیدی را از سوی جبهه مقاومت به دنبال داشته باشد، امری که میتواند نقطه عطفی دیگر در تضعیف نقشآفرینی آمریکا در غرب آسیا باشد که البته طی سالهای گذشته نیز نموداری نزولی داشته است.
کانال رسمی مقاومت اسلامی نُجَباء:
http://eitaa.com/alnujaba