خیال بافی کودکان
نکته1️⃣ : خیال بافی از نشانه های بارز کودکان در سال های پیش از مدرسه و حتی اوایل دبستان است. هر چه کودکان در این سن، خیال بافی بیشتری نشان دهند، در بزرگسالی خلاقیت بیشتری خواهند داشت و بالعکس چیزی که مایه نگرانی است، نبود خیال بافی در این سن است
نکته 2️⃣ : خیالبافی در هر کودکی هم از لحاظ محتوا و داستان و هم از لحاظ شدت و مدت متفاوت خواهد بود و نباید فرزند خود را در این مساله با کودکان و همسالانش مقایسه کنید.
نکته 3️⃣ : این است که در برخی موارد کودک با توجه به خیال پردازی های خود حرفهایی میزند و چیزهایی به دیگران نسبت می دهد که ممکنه والدین او را متهم به دروغگویی کنند و شروع به نصیحت کردن او کنند، در حالی که این رفتار والدین اشتباه است و به کودک آسیب میزند.
نکته 4️⃣ : توجه به وجود تفکر جادویی در کودکان 4 – 5 ساله هست؛ گاهی اوقات کودک در خیال خود و داستانهای خیالی خود تفکرات جادویی مانند پرواز کردن یا وقوع اتفاقاتی عجیب و غریب تصور میکند که حتی اگر با مخالفت شما و استدلال شما مواجه شود با خیال پردازی دیگر و تفکر جادویی دیگری برای شما استدلال کند.
نکته 5️⃣ : در مورد زمانی است که او دوستان خیالی برای خود دارد، با آنها صحبت می کند، بازی می کند، سر سفره برایشان غذا می گذارد، و... که این مساله هم جای نگرانی ندارد و نباید او را از این کار منع کرد، اشاره کردن به خیالی بودن این دوست باعث واکنش منفی و احساس گناه و شرم در او می شود.
👨🏻🏫 در مجموع در برابر خیال پردازی کودکان باید کاملا عادی رفتار کرد، حتی در برخی موارد همراهی با آنها باعث تشویق و پرورش قدرت خلاقیت آنها خواهد شد.
🌐
@kashkool_et