🔴 شکایت سازمان غذا و دارو از گمرک
🔸بر اساس این شکایت که رسانه ای هم شده، ضمن نام بردن از یکی از شرکت های متخلف و اشاره به نام داروی وارد شده توسط ایشان، تاکید شده که مبدا این داروی مورد استفاده در درمان بیماران کرونایی، شرکتی هندی است که در سال های گذشته برخی دارو های تولیدی اش که به ایران وارد شده، به دلایلی مانند «وجود رسوب، ذرات خارجی و حشره در ویال های تزریقی و تغییر رنگ و شکل دارو» با شکایاتی مواجه و ریکال (فراخوان) شده است.
🔺نکته قابل تامل آنجاست که به تاکید مرجع تصمیم گیر در این خصوص در کشورمان یعنی سازمان غذا و دارو، دلایل ذکر شده موجب شده بود که واردات کلیه محصولات دارویی آن شرکت ممنوع اعلام شود. تصمیمی که برغم آن، دارو های کرونای آن شرکت به ایران رسیده است. درست مانند واردات سرم از شرکتی ترکیه ای که آن هم مشول منع واردات است، اما محصولاتش به ایران رسیده و غذا و دارو در شکایتش از گمرک به آن هم اشاره کرده است.
🔻ماجرا زمانی عجیب تر می شود که بدانیم بر اساس شکایت صورت گرفته، این محصولات وارداتیِ غیرمجاز و فاقد ثبت سفارش، بدون رعایت شرایط نگهداری دارو (از نظر نور و دما) در گمرک مانده اند. وضعیتی که سازمان غذا و دارو آن را خطرناک توصیف کرده و در خصوص ترخیص این اقلام، هشدار داده است. رویکردی که موجب واکنش سریع و فوری گمرک شد که با صدور جوابیه ای تاکید کرد دارو ها و سرم های مذکور اساسا وارد قلمرو گمرکی کشورمان نشده و در اختیار مراجع تحویل گیرنده یعنی شرکت انبار های عمومی یا سازمان بنادر و دریانوردی است.
❌در پی بازتاب شکایت صورت گرفته از گمرک، مدیران این مجموعه این بار جوابیه مفصل تری منتشر کردند که در آن نه تنها بار دیگر بر تفاوت دو واژه «ورود» و «ترخیص» تاکید شده و مسئولیت گمرک در ترخیص مورد اشاره قرار گرفته و کسب مجوز های قانونی لازم (از جمله مجوز وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در کالا های سلامت محور) پیش شرط ترخیص کالا خوانده شده بود، که مستنداتی پیوست شده بود که به شدت سوال آفرین به نظر می رسد.
💠ثانیه های طلایی کانال اخبار متفاوت 👇
🆔
@Saniehhayetalaee