🖌
#یادداشت_روز
🔹«نه» به استیضاح «بله» به کارنامه نیست!
#جعفر_بلوری
🔸 چرا «میگوییم»، نباید آقای رئیسجمهور استیضاح شود؟ چرا «میگویند»، آقای رئیسجمهور باید استیضاح شود؟ هدف از طرح چنین مسائلی چیست؟ برای یافتن پاسخ این سؤالها بد نیست کمی به اطرافمان نگاه کنیم. به اتفاقاتی که دور و برمان جریان دارد دقت کنیم. پس از رصد این تحولات، اگر دوباره سراغ طراحان مسئله استیضاح برویم و به سوابقشان رجوع کنیم، شاید راحتتر بتوانیم پاسخ این سؤالها را بیابیم:
۱- شاید مهمترین اتفاقی که در منطقه و اطرافمان جریان دارد، ناآرامیهای عراق و لبنان است. این دو تقریبا از مهر ماه، با آغاز اعتراضهای مردمی دچار «بحران» شدهاند. نفسِ اعتراضها در این دو کشور «بحران» نیست چرا که تا وقتی پای مردم-نه اراذل اجارهای- در میان است، بحران به وجود نمیآید. بحران زمانی رخ میدهد که اعتراضها مصادره، فضا غبارآلود و اعتراضها تبدیل به خشونتهای هدفمند، غارت اموال عمومی و آدمکشی و... میشود. وقتی که سفارتخانههای کشورهای بدسابقه فعال و افکار عمومی با اخبار و محتوای خاص که معلوم نیست در کجا پخت و پز میشود، بمباران میشود. حالا در چنین شرایطی کافی است، بالاترین مقام اجرایی آن کشور را وادار به کنارهگیری کرد، به هر بهانه و دلیلی! این یعنی اضافه شدن، «خلأ قدرت» به سایر مشکلات، یعنی مشکل شد دو تا!
شاید یکی از اشتباهات «عادل عبدالمهدی» در عراق و «سعد حریری» در لبنان، استعفای زودهنگام آنها و در نتیجه کمک به ایجاد چنین خلأ قدرتی باشد. اینجاست که به قول جامعهشناسان، آن عوامل حفظ شیرازه جامعه از هم پاشیده و ظرفیتهای در آب نمک خوابیده فعال میشوند و از دلِ چنین وضعی است که گروههای تروریستی، اراذل و اوباش و از همه مهمتر «کفتارهای سیاسی» بیرون میآیند چرا که استعفاء در چنین وضعی به اعتقاد سیاستمداران، از سوی این طیف، «ضعف» تلقی شده و....
ادامه مطلب👇
http://kayhan.ir/fa/news/177660
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا، گپ و بله
@kayhannewspaper