بازگشت قیمتها به یک ماه قبل ضرورت دارد
🔰 سوءاستفاده گرانفروشان از جابهجایی دولت
🔸گرانفروشی اقلام مورد نیاز مردم در بازارها که از نیمه ۱۴۰۲ مهار شده بود؛ با سوءاستفاده برخی تولیدکنندگان، عمدهفروشان و مغازهداران از دوره جابهجایی دولت و وزیران کابینه افزایش یافته و ضرورت دارد به منظور ادامه ثباتبخشی به بازار، قیمت کالاها به قبل از مردادماه یا حتی قبل از تیرماه بازگردد.
🔸کالاهای اساسی که از دوران دولت روحانی دچار هرج و مرج و جهش قیمتی شده بود با تلاشهای دولت سیزدهم از نیمه سال ۱۴۰۲ به ثبات رسید و دولت رئیسی تلاش کرد قدرت خرید مردم را با افزایش دستمزدها، اعطای بستههای کالایی از طریق کالابرگ و... به قیمتها نزدیک کند. در این دوره سه ساله علاوهبر تلاش برای افزایش دستمزدها و رونق بازار، نرخ تورم هم از ۴۵ و هفت دهم به ۳۴ و هشت دهم درصد کاهش یافت. بنابراین، اوضاع بازار همچنان در ثبات بود اما از تیر و مرداد، برخی قیمتها تغییر کرد که ضرورت دارد به قبل از این ایام بازگردد.
🔸گفتنی است، پزشکیان در ایام مناظرات انتخاباتی، از قیمت گذاری دستوری انتقاد کرد و خواهان حذف آن شد؛ اگر چه او بر رسیدگی به محرومان تاکید کرده و همچنان بر همان موضع است و حتی حذف ارز ترجیحی برای کالاهای اساسی را رد کرد اما پس از پیروزی وی در انتخابات، برخی با سوءاستفاده از موقعیت، به گران کردن کالاهای خود پرداخته و در توجیه کار خود، به حذف قیمت گذاری دستوری اشاره میکنند.
🔸دولت باید با استفاده از ابزارهای مختلف با گرانفروشان برخورد کرده و قیمتها را به نرخ مصوب و شرایط قبل از مردادماه بازگرداند.
🔸بازار کالاهای اساسی و معیشتی و بحث قیمت و اجاره مسکن، صرفا با نظارت دولت سامان نمییابد بلکه دخالت دولت لازم است اما دولت اخیراً و تحت فشار افراطیون مدعی اصلاحطلبی، خود را مشغول حواشی سیاسی کرده و حل اولویتهای کشور که صدر آن، مسائل خرد و کلان اقتصادی است را به حاشیه رانده و لازم است که آن را به متن توجه و تصمیمگیری خود بازگرداند.
#تیتر_یک
#سرویس_اقتصادی
https://kayhan.ir/001Ei4
@Kayhan_online