گزارش مستند کیهان
🔰 ریشههای صهیونیسم در تاریخ شکلگیری آمریکا
🔸«من یک صهیونیست هستم.» این جمله معروف جو بایدن، چهلوششمین رئیسجمهور آمریکا است.
🔻این پیرمرد ۸۰ ساله بارها اعلام کرده است که «یک صهیونیست است و نیازی نیست که حتما یهودی باشی تا صهیونیست محسوب شوی.» از این دست سخنان در میان مقامات آمریکایی که خود را صهیونیست دانستهاند و از این رژیم جنایتکار تمجید کردهاند بیشمار است.
🔸شاید این روزها برای بسیاری این سؤال ایجاد شده باشد که آمریکا از این حمایتهای پُرخسارت، چه نفعی میبرد؟ و چرا آمریکا حاضر است منافع و راهبردهای کلان خود را برای حمایت از چنین رژیم منفوری زیر پا بگذارد؟
🔸ما در این گزارش تحقیقی و مستند، به یکی از این پاسخها که در دل تاریخ قرار دارد، میپردازیم. برای این منظور از کتاب «اسرائیل جدید/ انگلستان جدید» نوشته «میشل اوبرمن» و چند مقاله و گزارش از نویسندگان مطرح آمریکا استفاده کردهایم. برای یافتن پاسخِ تاریخیِ این سؤال، باید به تاریخ مهاجرین به آمریکا رجوع کرد؛ مهاجرین اولیه که کاملا عقاید صهیونیستی داشتند...
🔸«پیوریتنها» یک جنبش پروتستانی در قرن ۱۶ میلادی و در انگلستان بودند که به دنبال پاکسازی و خالصگرایی از تمام آموزههای کاتولیک رومی ظهور کردند. اعضای این جنبش شدیدا مذهبی محسوب میشدند و خواستار جدایی کامل کلیسای انگلیس از ریشههای کاتولیک رومی بودند؛ از نظر آنها کلیسای انگلستان به اندازه کافی اصلاح نشده است و باید تغییر کند.
🔸در واقع پیوریتنها برای شکلگیری دنیای جدید خود که منطبق با آرمانهای آنها باشد، نیازمند سرزمین جدیدی بودند و این سرزمین جدید همان آمریکای امروزی است و به همین خاطر اولین دستههای پیوریتنها در اوایل قرن ۱۷ میلادی مهاجرت خود را به منطقه نیواگلند سرزمین جدید و ناشناخته شروع کردند. نکته جالب اینجاست که، وقتی پیوریتنها به آمریکا رسیدند، نام نیوانگلند را «اورشلیم جدید» یا «اسرائیل جدید» گذاشتند.
🔸با تشکیل کشور آمریکا و استقلال این کشور از انگلیس در سال ۱۷۷۶ میلادی حمایتها از بازگشت یهودیان به فلسطین یکی از سیاستهای اصلی دولتهای آمریکا تاکنون بوده است.
🔸جالبترین درخواست برای بازگشت یهودیان به فلسطین در تلاشهای است که «ویلیام بلک استون» انجام داده است. «بلک استون» که یک کشیش مسیحی و سرمایهدار آمریکایی بود. وی یکی از حامیان اصلی برگشت یهودیان به فلسطین در آمریکا محسوب میشد و در سال ۱۸۹۱ میلادی طوماری را به امضای ۴۱۳ نفر از افراد سرشناس آمریکایی رساند که به «یادبود بلک استون» معروف شد.
https://kayhan.ir/001Fcd
@Kayhan_online