🔰 استانداردهایی برای صلح جهانی!
👤
#عزیزالله_محمدی
🔸تحولات شکل گرفته در سوریه و حضور گروههایی که تا دیروز تحت عنوان«تروریست» شناخته میشدند در مسند حاکمیتی که هنوز کسی نمیداند آینده آن به کجا و با چه گرایشی ختم خواهد شد؛ بعضی از کارشناسان را به تحلیلهای خاص از واژه« صلح» و «آتشبس» رسانده؛ چرا که تهاجم سراسری تروریستهای آموزشدیده تنها بعد از حدود دوساعت از اعلام آتشبس بین حزبالله و رژیم صهیونیستی آغاز شد و چنان با شتاب و با سرعت و بدون مقاومت ارتش سوریه صورت گرفت که همگان را بر این باور رساند؛ تفاهماتی در پس پرده بین«بشار اسد» و دیگران بوده است.
🔸اما آنچه که در میان این تحولات کارکرد کاملا ملموس و عینی به خودش گرفته، واژههایی مثل«صلح» و «آتشبس» است که در عالم سیاست، حاکمان مستکبر و ممالک استعمارخیز در تنگنای شرایط خاص جنگی با توسل به این واژههای تزئین شده و تاثیرگذار بر عواطف و احساسات، سعی میکنند جامعه طرف مقابل نبرد را در مقابل حاکمیت قرار دهند و برای رسیدن به این هدف از ابزارهای مختلف و حتی از سازمانهای جهانی که ذیل اهداف بلندمدت تشکیل شدهاند استفاده میکنند تا بدینوسیله وجهات بیشتری در جهان به اینگونه اقدامات خود ببخشند.
🔸یکی از مصادیق حقیقی موضوع تحمیل صلح و یا پذیرش آن باز میگردد به دوران دفاع مقدس و شروع جنگ تحمیلی که رژیم بعث با طمع صدام بخشهایی از خاک ایران را اشغال کرده بود و موضوع پذیرش آتشبس و صلح، هم در آغاز جنگ موضوعیت جدی پیدا کرده بود و هم، در پایان جنگ.
🔻«صلح تحمیلی» بدتر از «جنگ» است و صلح به خودی خود ارزش محسوب نمیگردد؛ مگر آنکه مبتنی بر عدالت باشد و عدالت آن است که صدام ابتدا خارج شود تا سپس، در این خصوص گفتوگو صورت بگیرد و گرنه ایران او را از خاک خود اخراج خواهد کرد.
🔸صلح از لحاظ ماهیت با ظلم هیچ همزیستی ندارد؛ زیرا با یکدیگر در تعارض و تناقض هستند؛ عقلا و اندیشمندان پیرو هر یک از ادیان ابراهیمی که باشند؛ علاوهبر ارزش مداران بر این موضوع اتفاق نظر دارند و معتقدند اشاعه صلح و محبت در میان بشریت به مثابه عدم مقابله با ظلم و ظالمان و یا پذیرش اقدامات آنها نیست؛ هم چنانکه مقابله با آنها با همه ابزارهای باز دارنده به معنی بغض و نفرت شخصی یا گروهی نیست...
🔸بر اساس تعابیر دینی، صلح به صورت مستقیم با حقوق و اعطای آن به صاحبانش مرتبط میشود و مسلم است که«حقوق» نیز به مجموعه ارزشی جوامع مرتبط است. سؤالی که در این مقطع زمانی مطرح است و دائما نمایندههای منطقهای در صدد یافتن پاسخ به آن هستند این هست که حقوق مردم فلسطین و لبنان و سوریه و... آیا در مقابل آغاز جنگ ناهمتراز و نامتوازنی که از سوی رژیم صهیونیستی صورت گرفت در نظر گرفته شد و یا اینکه به مراتب در هر گام موجبات توحش بیشتر و تهاجم و اشغال بیشتر را برای آنها رقم زد؟!
https://kayhan.ir/001Gvt
@Kayhan_online