❗❗ تفاوت❗❗
«اطاعت از ولی فقیه»
با «تبعیت از آلسعود»،
تفاوت در جایگاه حزب الله با سرنوشت سازمان آزادیبخش فلسطین است
❗📢❗📢❗📢
🔸️رئیس جمهور فرانسه در آخرین دیدارش از لبنان اظهار داشت:
«حزب الله منتخب مردم لبنان است و جزئی از مردم لبنان و بخشی از حاکمیت این کشور بوده و مسئولیتهایی نیز به عهده دارد»
🔸️در سفر گذشته مکرون نیز وی با نماینده دبیرکل حزب الله به مدت ۲ ساعت خصوصی مذاکره کرد و فردای آن روز در تماس تلفنی با ترامپ گفت:
«تحریم ها علیه حزب الله هیچ تاثیری نداشته و بهتر است برداشته شوند»...
🔸️این اظهارات توسط عالی ترین مقام کشوری بیان می شود که ۷ سال پیش شاخه نظامی حزب الله را در لیست گروههای تروریستی قرار داد و به قطعنامه ۱۵۵۹ شورای امنیت که خواستار «خلع سلاح حزبالله» است، التزام دارد.
✍ اما چه عوامل و دلائلی باعث شده که فرانسه تا این حد از مواضع قبلی خود عدول کرده و حزب الله لبنان را به عنوان یک واقعیت در منطقه بپذیرد؟
❗❓❗❓❗❓
🔸️اول اینکه حزب الله در اوج صعوبت ها و مشکلات ناشی از فشارهای داخلی و خارجی، حاضر نشد از مواضع اساسی خود عدول کرده و پیام ضعف و ترس و تردید به طرف مقابل بدهد.
🔸️دوم، حزب الله سلاح و قدرت قهریه خود را خط قرمز دانسته و راجع به آن کوچکترین مذاکره ای نکرده و روز به روز بر کیفیت و کمیت آن افزوده و از این طریق توان بازدارندگی خویش را همواره به روز رسانی میکند. مورگنتال تئوریسین مشهور می گوید:
برای ایجاد توازن قوا باید توان نظامی خود را حفظ، افزایش و آن را مرتبا به نمایش گذاشت.
🔸️سوم، حزب الله توان نظامیاش را هیچگاه برای درگیریهای داخلی به کار نگرفت، حتی در سخت ترین شرایط؛ و این اهرم را صرفا جهت دفاع از تمامیت ارضی و استقلال کشورش در مقابل صهیونیسم و تروریسم تکفیری در داخل و خارج لبنان استفاده کرد.
🔸️چهارم، این جنبش در چهارچوب اخلاق و حقوق انسانی عمل می کند. حزب الله در طول جنگ ۳۳ روزه قبل از هر راکت باران، رسما اعلام میکرد تا شهروندان ساکن فلسطین اشغالی به پناهگاه بروند و به هیچ عنوان قصد گرفتن تلفات نداشت.
حتی یک مورد وجود ندارد که نیروهای حزبالله علیه شهروندان عادی یهودی، که البته اشغالگرند، عملیات نظامی انجام داده باشد.
🔸️پنجم، فاز نظامی تنها یکی از کارویژههای مقاومت اسلامی لبنان است. این جنبش در امور فرهنگی، آموزشی، بهداشتی و خدماتی برای تمام لبنانیها تلاش کرده و محبوبیتی عظیم کسب نموده تا جایی که امروز اکثریت کرسیهای پارلمان لبنان در اختیار حزبالله هستند؛ اما در عرصه سیاست و مدیریت کشور، هرگز به دنبال رقابت فرسایشی با رقبای سیاسی نبوده و همگرایی برای تفاهم همگانی برای اداره کشورش را اصل قرار داده است.
🔸️ششم، روحیه حقگرایی و عدالتخواهی، بدون خودحق پنداری، مشی مساومت با تسامح و تساهل رفتاری، از اصول این جنبش در برخورد با گروههای سیاسی و طوائف، اقوام و ادیان و مذاهب است و بجای حس ریاست با تحمیل عقاید خود به دیگران، ارائه الگوی انسانی اسلامی را سرمشق خود قرار داده است. و همین امر اعتماد پیروان عقاید متفاوت و بعضا متضاد را نسبت به خود برانگیخته است.
🔸️هفتم، مهم تر از همه این که حزب الله از اساس هویتی ضد اسرائیلی داشت و اگر کوچکترین خللی در بنیان این هویت ایجاد میشد، شالودهاش فرو میریخت. حزب الله در عین همکاری و مذاکرات داخلی و خارجی، هیچگاه هویت اصلی خود را کنار نگذاشت و همین اصل در دوام و بقای آن بسیار موثر است.
🌈 و حزبالله لبنان، همه این امتیازات ملی و موقعیت فراملی، با ویژگیهای منحصر به فردش را مدیون پذیرش «ولایتمطلقهفقیه» در جایگاه نیابت امام زمان عج و اصرار بر امامت امام خامنهای بعد از رحلت امام خمینی می داند. اساسنامه حزبالله در حقیقت، امامت نائب معصوم را، حجت الهی برای تکتک اعضای خود میداند که همچون روح مشترک حزباللهیان در ذهن و ضمیر و ایمان همگان جاریست.
🙏🇮🇷🙏🇮🇷🙏🇮🇷
📌 اما خلاف حزبالله، تجربه فراز و فرودهای «سازمان آزادیبخش فلسطین»، برای همگان عبرت آموز است:
1️⃣ گروه «ساف» با الهام از روش گروههای مسلح مارکسیستی، در عملیات هایش به هیچ اصول اخلاقی پایبند نبوده و هدف قرار دادن غیرنظامیان برای نیروهای آن امری متعارف به شمار می رفت.
2️⃣ در یک چرخش حیرتانگیز، از سال ۱۹۸۸ هر عملیاتی علیه اسرائیل را با این هدف که بتواند حتی در یک جغرافیای کوچک، دولت تشکیل بدهد، متوقف کرد و در پیمانهای ذلیلانه «اسلو ۱ و ۲» و مادرید و غزه اریحا، اراضی اشغالی ۱۹۴۸ را به عنوان «سرزمین اسرائیل» پذیرفت، اما تمام توصیههای خیرخواهانه امام خامنهای را نپذیرفت؛
👈 در نتیجه از هویت اصلی خود، یعنی یک «جنبشآزادیبخش»، تهی شد و سلاح خود را تحویل دشمنانش داد.
3️⃣ از طرف دیگر، رفتار این گروه با مسلمانان، با حس قلدرمئابی، قیممنشی همراه بود؛
عدم احترام به قوانین