واکاوی تاریخ سینمای پس از انقلاب / حکایت سینماتوگراف ۲
🔰 امان از این سندرم جذب!
👤
#سعید_مستغاثی
🔸 یک مثال: در یک فیلم مستند به نام «آقای نخستوزیر»، در جریان نهضت ملی شدن نفت، دکتر محمد مصدق همچون قهرمان بلامنازعی نمایانده شد که تک و تنها این نهضت را آغاز و تکامل بخشیده و خود آن را به پیروزی رسانده و در این میان هیچ فرد یا گروه و یا نیروی دیگر به او کمک نکرد و یا در کنارش نبود و در صحنه مبارزه حضور نداشت! یعنی در واقع برخلاف مستندات تاریخی و شواهد بسیاری که موجود است، نقش اصلی آیتالله کاشانی و همچنین نقش محوری فداییان اسلام و شخص شهید نواب صفوی در مبارزات نهضت ملی شدن صنعت نفت کاملا در فیلم یاد شده نادیده گرفته شد و عملا از تاریخ این مبارزات حذف گردید!!
🔻ضمن اینکه در این فیلم مستند با بهرهگیری از سخنان و کارشناسی افرادی از جبهه به اصطلاح ملی ایران که خود متهم اول در تشویق مصدق به اعتماد واهی به آمریکا و خیانتهای بعدی به او در سازش با شاه و رژیمش بودهاند، سعی در اثبات مطالب مطرح شده در فیلم داشت.
🔸«ما باید به دنبال جذب مخالفان باشیم»، «باید جوری حرف بزنیم و نشان دهیم که طرف مقابل جذب شود»، «باید شبیه به مستندهای بیبی سی و آثار خارجی فیلم بسازیم»، «ببینید آنها چگونه میسازند که همه را جذب میکنند»!، «مسئله برای بچههای خودی حل است، مسئله ما آن طرفیها هستند»، «گفتن همه واقعیات تندروی است و طرف مقابل را دفع میکند»، «ما باید از آنچه موجب جذب آنها میشود، استفاده کنیم»!!...
🔻این جملات و عبارات در این روزها به کرات از زبان برخی مدیران فرهنگی و برنامه سازان و فیلمسازان و مستندسازان جوان جبهه فرهنگی انقلاب شنیده شده و حتی در بعضی از آثار تولیدی آنها نیز نمود پیدا کرد. جملات و عباراتی که ممکن است ظاهر و شکل زیبا و منطقی و عقلانی داشته باشد اما متاسفانه سابقه تاریخی روشن و مثبتی ندارد.
🔸از آن جهت که (برخلاف سیره و روش جذب حداکثری حضرت امام خمینی رحمه الله علیه و مقام معظم رهبری و همه بزرگان انقلاب اسلامی که از نخستین روزهای پاگیری نهضت و از اولین گامهای نظام اسلامی، به هیچ وجه اصول را فدا نکرده و نمیکنند) در جهت عملی ساختن تئوریهای فوق،معمولا ارزشها و اصول و عقائد و تفکرات اصلی را نادیده انگاشته یا درجه دوم تلقی کرده و بنا به آنچه از سوی مجریان و متولیان امر، مصلحت خوانده میشود، به کناری نهاده تا نکند خدای ناکرده مثلا مخاطبانی که از جبهه مقابل فرض میشوند، رنجیده خاطر شده و میدان را ترک کنند!!
🔸کاربرد این نوع سیاستهای مصلحت طلبانه با عنوان سیاست «جذب و هضم»، تقریبا از سالهای پس از جنگ شروع شد و متاسفانه برخی از عناصر و عوامل درون نظام که بعدا با نام اصلاحطلب و روشنفکر قد علم کرده و بعضا به جبهه ضد انقلاب نیز پیوستند، سردمدار آن بودند. سرتیتر حرفها و توجیهات آن حضرات تقریبا همین جملاتی بود که در ابتدای این مطلب آمد با کمی پس و پیش و مقدمه و مؤخرههای به اصطلاح انقلابی که در آن زمان باب بود!
#تصویر_روز
https://kayhan.ir/001E5r
کیهان را آنلاین بخوانید.....
خبرهای خاص کیهانی را اینجا بخوانید
@keyhanalg