🗳
#انتخابات_مجلس12
🔴 شکاف در جبههی اصلاحات برسر انتخابات مجلس دوازدهم
👤
#محمدرضا_مریمی
🔹 پیش از این، مادامی که از انتخابات در کشورمان صحبت میشد، همواره رقابت میان دو جبههی اصلاحات و اصولگرا بحث اصلی انتخابات بود. اما این روزها به دلیل عملکرد ضعیف اصلاحات در دولت و مجلس قبل، جبههی اصلاحات تضعیف شده و به نوعی از کانون رقابت انتخابات خارج شده است.
🔸 دستهای از جبههی اصلاحات که مرجعیت فکری خود را بعد از هاشمی رفسنجانی از خاتمی میگرفتند امروز به سمت حسن روحانی متمایل شده و او مرجع فکری آنها هستند. حسن روحانی با سخنانی که در جلسه با کمیتهی سیاسی حزب کارگزاران داشت، نشان داد که موافق مشارکت در انتخابات مجلس دوازدهم است.
✅ اما گروهی دیگر از جبههی اصلاحات به هیچ عنوان موافق حضور و مشارکت در انتخابات با شرایط فعلی نیستند که البته این گروه خود به دو دسته تقسیم میشوند. دستهی اول معتقدند به این علت که عمدهی مردم از انتخابات در کشور ناامید شدهاند، اگر در عرصهی انتخابات حاضر شوند جبههی اصلاحات پایگاه مردمی خود را از دست خواهد داد.
🔹 اما دستهی دیگر که مخالف مشارکت در انتخابات هستند، بر این باورند که یکدست شدن قوا در کشور امری مطلوب برای اصلاح رویههای غلط بوده و هرچند که جبههی مقابل اصلاحات به قدرت میرسد، اما این امر به اصلاح کشور کمک میکند چراکه یکدست شدن قوا موجب میشود دیگر جبههی مقابلی در قدرت وجود نداشته باشد که بتوان تقصیر را به گردن آن انداخت و خود این موضوع باعث میشود که جبههای که در قدرت قرار دارد بهخاطر حفظ بدنهی اجتماعی خود هم که شده، دست به اصلاحاتی بزند که شاید خود در برههای مخالف آن بوده باشد.
🔸 اختلاف تحلیل موجود در جبههی اصلاحات موجب آن شده که شخصیتهای این جبهه به فکر راهحلی برای حل این اختلاف بوده و نگران آیندهی این جبهه باشند. در همین رابطه «محمدجواد روح» سردبیر روزنامه هممیهن، در یادداشتی با عنوان زمان جدایی استراتژیک با نام بردن از دو دستهی مختلف شکل گرفته در این جبهه با عناوین «اصلاحات جامعهمحور» و «اصلاحات انتخاباتمحور» و با حمایت از طیف انتخاباتمحور، مینویسد: «مسئولیت اصلی جریان اصلاحات این است که با وجود همهی شرایط نامناسب سیاسی و اقبال اندک اجتماعی، باز هم با چنگ و دندان موجودیت و راهبرد و هویتش را حفظ کند.
💢 اما گویا مسئلهای که در تحلیلهای اصلاحطلبان دیده نمیشود موضوع میزان مشارکت مردم در انتخابات است. میزان مشارکت در انتخابات میتواند به عنوان معیاری مهم برای ارزیابی مشروعیت هر نظامی در نظر گرفته شود، اما آیا این مسئله در تحلیلهای اصلاحطلبان محلی از اعراب دارد؟ اگر چنین است باید آن طیفی از اصلاحطلبان که موافق حضور در انتخابات نیستند، توضیح دهند که برنامهی آنها برای بالا بردن میزان مشارکت در انتخابات چیست؟
#سیاسی #اجتماعی
➖➖➖➖➖➖➖
📲 مهمترین تحلیلهای روز 👇
🆔
@kh_enghelab