🔴«گروه اقدام ایران»؛ اهداف، کارکرد و کارآمدی
📝
#اندیشکده_راهبردی_تبیین
🔻 شامگاه پنجشنبه، مایک پومپئو (وزیر خارجهی ایالاتمتحده) از تشکیل گروه اقدام ایران در وزارتخانهی متبوع خود خبر داد. گروه مزبور جهت هماهنگی و مدیریت اقدامات ایالاتمتحده علیه جمهوری اسلامی ایران، به ریاست برایان هوک تشکیل شده است.
1⃣ گروه اقدام ایران، درواقع بهمنظور فعالیت ستادی جهت مقابله با ایران ایجاد شده است. دولت ایالاتمتحده که گمان میکرد جمهوری اسلامی مدت کوتاهی پس از خروج امریکا از برجام، مجدداً بر سر میز مذاکره خواهد آمد تا بر سر مؤلفههای قدرت ملی خود به دادوستد بپردازد، با تشکیل ستاد مذکور در پی تشدید اقدامات سیاسی علیه این کشور برآمده است.
2⃣ گروه مقابله با ایران، بازویی سیاسی در کنار بازوی اقتصادیِ اوفک (دفتر کنترل داراییهای خارجی ایالاتمتحده) است.
3⃣ این بازوی سیاسی، دو نقش عمده را ایفا خواهد کرد:
🔸تلاش برای اجماعسازی علیه ایران در محیطهای بینالمللی و چندجانبه؛
🔸تلاش برای همراهسازی دیگر کشورها با قوانین تحریمی اوفک (بهعنوان بازوی اقتصادی).
4⃣ علاوه بر این، یکی از مهمترین دلایل ایجاد سازوکار مزبور، تلاش برای هماهنگسازی اقدامات داخلی و برطرف کردن برخی موانع بوروکراتیک در وزارت خارجه است. گروه مقابله با ایران، سازوکاری است که بهمنظور چابکسازی وزارت خارجه در تحقق منویات پمپئو و بولتون تشکیل شده است.
5⃣ بااینحال، بعید به نظر میرسد گروه مقابله با ایران در سطح بینالمللی (حداقل در موضوع هستهای) از اقبالی برخوردار شود. بیاعتنایی دولت ایالاتمتحده به بسیاری از هنجارها و نهادهای بینالمللی، اجماعسازی در حوزهی هستهای را برای آن کشور دشوار ساخته است. شاید دلیل اصلی تمایل برایان هوک به «گسترش گفتگوها با کشورها علیه ایران در حوزههایی غیر از هستهای» نیز همین موضوع بوده باشد.
@Tabyincenter
➖➖➖➖➖➖➖➖➖
📡 رصد بهترین تحلیل های روز در خیابان انقلاب 👇
http://eitaa.com/joinchat/825098246C346759229f