#خلاصه چهارم(قسمت آخر) کتاب انتخابات🗳🗳تکرار یا تغییر
🌐نگاه به درون
👈آن چیزی که حائز اهمیت هست اجرای سیاستهای تجویزی سردمداران و نهادهای مالی بینالمللی نیست چراکه بنابر نظر کارشناسان منصف و مستقل اقتصادی، کشورهای توسعه یافته دربرنامه ریزی حساب شده، سیاستهایی را به دیگران تجویز می کنند که همیشه برتری خودشان نسبت به آن ها را حفظ کنند. به تعبیر دیگر قصد ندارند به دیگران اجازه بدهند که از نردبان اقتصاد بالا بروند.
💫 رهبر معظم انقلاب (مد ظله العالی) در پیام نوروزی خود در ابتدای سال ۱۳۹۸ که به نام رونق تولید نامگذاری کردند و فرمودند: تولید اگر راه بیفتد میتواند مشکلات معیشتی را حل کند.
💠نکته مهمی که باید آینده سازان در نظر داشته باشند این است که در کشوری زندگی می کنند که از نظر ظرفیت های طبیعی و انسانی کم نظیر است و بسیاری از این ظرفیتها با غفلت دستاندرکاران تاکنون بیاستفاده یا کم استفاده مانده است.همت های بلند و انگیزههای جوان و انقلابی، خواهند توانست آنها را فعال و در پیشرفت مادی و معنوی کشور به معنی واقعی، جهش ایجاد کنند.
1⃣ نیروی انسانی مستعد و کارآمد
👈جمعیت جوان زیر چهل سال که بخش مهمی از آن نتیجه موج جمعیتی ایجاد شده در دهه شصت است، فرصت ارزشمندی برای کشور ایجاد کرده و ۳۶میلیون نفر در سنین میانه ۱۵ و ۴۰ سالگی نزدیک به ۱۴ میلیون نفر دارای تحصیلات عالی رتبه جهان انبوه جوانانی که در انقلاب رشد کرده و آماده تلاش برای کشور هستند این ثروت عظیم برای کشوراست که هیچ ، اندوخته مالی نمیتوانیم باهاش مقایسه کنیم.
2⃣موقعیت جغرافیایی و ژئوپلتیکی ویژه
کشور ایران از لحاظ جغرافیایی در نقطه اتصال سه قاره آسیا اروپا و آفریقا قرار دارد. وجود راه آهن سراسری و زیرساخت حمل و نقل جادهای مناسب مانند بزرگراهها و آزادراه های فراوان دسترسی کشور به آبهای آزاد بینالمللی اتصال بندرگاه های اصلی به شبکه ریلی و جادهای برخورداری از امنیت بالا و مطلوب، سبب شده که همواره ایران به عنوان یکی از اصلی ترین انتخاب های کشورهای گوناگون برای حمل و نقل و ترانزیت کالا باشد.
3⃣ دسترسی به بازارهای گسترده و متنوع
کشور پهناور ایران در همسایگی ۱۵ کشور با جمعیت ۶۰۰ میلیون نفر قرار دارد که حجم تجارت همسایگان ایران تا انتهای سال ۲۰۱۷ بیش از ۲۰۰۶ ۲۰۰۶ میلیارد دلار در سال بوده که سهم ایران تنها ۳۶ میلیارد دلار یعنی حدود یک و هفت دهم درصد تجارت منطقه بوده است، که چنانچه ایران با فعال کردن دیپلماسی اقتصادی منطقهای و استفاده از پیمان های پولی و دوجانبه و بانکداری مستقیم، بتواند سهم خود از تجارت منطقه ای را تنها ۵ درصد افزایش دهد،قادر خواهد بود تجارتی ۱۰۰میلیارد دلاری با کشورهای همسایه خود شکل دهدکه در این صورت حدودا ۴ میلیون شغل برای کشور ایجاد میشود.
4⃣دسترسی به منابع طبیعی استفاده نشده منابع معدنی زغالسنگ، منابع سنگ آهن منابع مس، روی و بسیاری از منابع دیگر که در صورت سرمایهگذاری وتوجه به عواملی چون:(( توسعه زیرساخت ها،(( فرآوری مواد خام ))،((ورود بخش خصوصی)) و ((اجازه صادرات)) این عدد افزایش می یابد.
⚡️ متأسفانه بعد از کشف نفت به دلیل اتکای مسئولان به درآمدهای نفتی توجه ویژه به این بخش صورت نگرفته که با بهره گیری می شود درآمدهای چندین برابر بخش نفتی را حاصل کنیم.
5⃣بهره مندی از منابع سرشار انرژی
بسیاری از کشورها پیشرفته مانند کره جنوبی، ژاپن و کشورهای اروپایی تا حد قابل توجهی نیازمند و وابسته به منابع انرژی سایر کشورها همچون ایران می باشد 👈زیرا که ایران در منطقه واقع شده که بیش از چهل و هشت درصد از نفت گاز دنیا در آن قرار دارد.