🔺
فرازی از زندگینامه عالم فقید آیتالله هادی #روحانی
🔹هادی كه در سن پنج سالگی پدر را از دست داد، خود در اين باره میگويد: «در سن پنج سالگی بودم كه پدرم از دنيا رحلت كرد و به ناچار تحت كفالت مادرم قرار گرفتم كه او برای من هم مادر بود و هم پدر»
🔹آيتالله روحانی در نوشتهای آورده است: مادرم با كارگری سر مزرعه ديگران و كوبيدن شالی با وسايل سنتی قديم و با دوزندگی لباس ديگران با دست تا نيمههای شب مدام تلاش میكرد تا نانی به دست آورد و بنده و خواهرم را اداره كند، پوشاك ما لباسها مندرس بچههای ديگران بود.
🔹با مشاهده مشكلات زياد مادر، هادی به سمت فعاليتهای بدنی و كارگری كشيده شد و مدتی پس از كاركردن در مغازه نانوايی چند ماهی در منزل يكی از متمولان شهر به عنوان كارگری مشغول شد اما چون از بافت آن خانه راضی نبود به نحوی آنجا را ترك كرد.
🔹وی برای تعليم كتب فارسی و خط به مدرسه غير رسمی آن روز نزد شيخ ابوالحسن افضلی نوری شوهر خواهر بزرگش رفت و تا كلاس سوم را در آنجا آموخت.
🔹اما بر اثر فشار زندگی هادی از ادامه تحصيل باز ماند و مجبور شد در همان سن كم به كار كشاورزی و كارگری به همراه مادرش روی آورد.
🔹در سال ۱۳۲۰ همزمان با سرنگونی رضاخان پهلوی مدارس علوم دينی گشوده شد و جوانان به سوی حوزههای علميه روی آوردند.
تحصيلات علوم دینی
🔹وی كه شيفته علم و دانش بود، در سن ۱۸ سالگی با تشويق يكی از بستگانش مرحوم ملا ابراهيم توسلی به فراگيری علوم اسلامی در مسجد مولانا بابل روی آورد و در محضر بزرگانی چون حجتالاسلام شيخ يعقوب ابوالحسنی درونكلایی، مرحوم سيدمحمد محققبهشتی، سرپرست حوزه تلمذ كرد و جامع المقدمات را در آنجا به پايان رساند، بعد از چند ماه وارد مدرسه صدراعظم حوزه علميه خاتم الانبيا شد.
🔹آیت الله هادی روحانی تا سال ۱۳۲۳ در مدرسه صدر مشغول تحصيل بود و از اواخر سال ۱۳۲۳ برای ادامه تحصيل و استفاده از استادان بزرگ راهی حوزه علميه قم شد.
🔹وی بعد از دوسال ادامه تحصيل در قم و تهران در اواخر سال ۱۳۲۵ هجری شمسی برای ادامه تحصيل به مشهد مقدس رفت و مطول كتابی كه در معانی و بيان است و سيوطی و مغنی ابن هاشم را نزد استاد بزرگوار اديب نيشابوری فرا گرفت.
🔹در مدت چهار سال تشرف در مشهد مقدس به قدر توان در ادبيات و فقه و اصول و معارف بهره يافت و در سال ۱۳۲۹ هجری شمسی به قم عزيمت كرد و در مدرسه فيضيه حجرهای گرفت.
آيتالله روحانی پس از فراغت نسبي از دروس سطح بر طبق معمول و متداول حوزه وارد درس خارج شد و از محضر استاد آيتالله العظمی مرعشی و حاج شيخ عبدالحسين فقيهی گيلانی بهره بود.
وی همچنين در درس فقه از محضر استاد آيتالله حاج شيخ عباس علی شاهرودی و به مدت دو سال از محضر مجاهد كبير حضرت آيتالله امام خمينی (ره) و مدت هشت سال در درس خارج مرجع عامه و تامه شيعيان جهان آيتالله سيدحسين بروجردی بهرهمند شد.
پنجشنبه، ۶ بهمن ۱۴۰۱.
🔸 کانالاطلاع رسانی
#خبر_بابل
🔸بزرگترین کانال خبری مازندران در ایتا
https://eitaa.com/khabarbabol