تکمیلی/ حمله اسرائیل به تاسیسات اتمی ایران؛ از تئوری تا واقعیت!
۳: هراس از تغییر دکترین هستهای ایران
در ماههای پس از آغاز جنگ غزه و در بحبوحه تشدید تنشهای منطقه ای، شاهد بوده ایم که رژیم اسرائیل در برخی موارد با استناد به آنچه کارشناسان و منابع آگاه اعلام کرده اند، اقدام به تهدید اتمی ایران نیز کرده است. به طور خاص پس از ترور شهید اسماعیل هنیه و در کوران طرح موضع گیریهای مختلف مبنی بر حمله قریبالوقوع و انتقام جویانه ایران به فلسطین اشغالی، منابع آگاه اعلام کرده اند که اسرائیل از طریق طرفهای ثالث، تهران را تهدید اتمی کرده و البته که این منابع گفته اند که ایران نیز اعلام کرده به هر تهدیدی در سطح بالاتر پاسخ خواهد داد.
در این چهارچوب، اقدام علیه سایتهای اتمی ایران، عملا این پالس را میرساند که تهران باید در دکترین اتمی خود تجدیدنظر کند و به سمت کسب تسلیحات هستهای حرکت کند. گزارهای که در راستای حراست از امنیت ملی ایران قرار دارد. پیش از این نیز کمال خرازی رئیس شورای راهبردی روابط خارجی کشورمان در موضع گیری صریحی به این نکته اشاره داشته و گزاره حرکت ایران به سمت کسب سلاحهای اتمی در صورت افزایش طرح تهدیدات علیه تهران با محوریت تسلیحات اتمی را رد نکرده است.
این سناریو در صورت تحقق میتواند اسرائیل و متحدان غربی آن را در رابطه با ایران وارد یک بحران تمام عیار کند. در عین حال، ایران با استناد به قواعد بازدارندگی و دفاع از خود، از مشروعیت لازم جهت کسب تسلیحات اتمی نیز برخوردار میشود. از این رو، حمله به سایتهای اتمی ایران توسط اسرائیل، در نوع خود میتواند چیزی شبیه به باز کردن جعبه پاندورا برای تل آویو و متحدان غربی و منطقهای آن باشد.
۴: عدم آمادگی اسرائیل برای مواجهه با گزینههای ناشناخته
دکترین دفاعی و امنیتی رژیم اسرائیل از بدو تاسیس آن مبتنی بر پرهیز از نبرد در چندین جهبه به صورت همزمان بوده است. موضوعی که مورد تاکید دیوید بن گورین اولین نخست وزیر رژیم اشغالگر قدس نیز بوده است. حال اگر اسرائیل بخواهد به سایتهای اتمی ایران حمله کند، این بدان معناست که این رژیم عملا خود را در برابر گزینههای ناشناخته قابل توجهی قرار داده که هیچ ادراکی در مورد آنها ندارد.
این مساله به هیچ عنوان در راستای منافع اسرائیل نیست و البته که منابع رسانهای و آگاه در غرب نیز تاکید دارند که هر اقدام اسرائیل علیه ایران، بر آن است تا در نوع خود مانع از آغاز یک جنگ فراگیر منطقهای شود. به بیان ساده تر، اسرائیل این محاسبه را دارد که نباید وارد یک درگیری گسترده با ایران شود و آمادگی این مساله را ندارد. هدفی که حمله به تاسیسات اتمی ایران، آن را محقق نخواهد کرد.
از این رو، تل آویو در رابطه با این گزینه به شدت محتاط است. بگذریم که اساسا ایران در جریان عملیات وعده صادق ۲ به زیرساختهای نظامی و اطلاعاتی اسرائیل حمله کرده و اینکه این رژیم بخواهد به زیرساختهای اتمی و یا اقتصادی ایران حمله نامشروع کند، به هیچ عنوان تناسبی با اقدام مشروع اخیر ایران در قالب عملیات وعده صادق ۲ ندارد. موضوعی که خود میتواند نوید دهنده سناریوهای نامطلوبی برای اسرائیل در ادامه راه باشد.
#وعده_صادق
.
🚨 خبر فوری
@khabareforii313
☄ اینجا منبعی برای دریافت خبر فوری، به ساعت و به روز می باشد.