🔴پیشنهادات مقابله با ایران در سند ارزیابی استراتژی ۲۰۲۳ اسرائیل
🔹سند ارزیابی استراتژی اسرائیل - سال ۲۰۲۳، سندی ۸۱ صفحه ای است که توسط موسسه مطالعات امنیتی ملی رژیم صهیونیستی - (INSS) در رابطه با حوزه های سیاسی، امنیتی، فناوری، بین الملل و اقتصادی منتشر شده است.
🔸موسسه مذکور یک موسسه تحقیقاتی و اندیشکده مستقل صهیونیستی است که در حوزه مسائل امنیت ملی مانند امور نظامی و استراتژیک، تروریسم و تنش های کم شدت، موازنه قوا در خاورمیانه و جنگ سایبری فعالیت می کند. از این موسسه به عنوان یکی از بهترین اتاق های فکر در خاورمیانه و شمال آفریقا یاد می شود.
🔻حوزه هستهای:
۱. اعلام «مرگ» توافق از سوی آمریکا و کشورهای اروپایی و درخواست از شورای امنیت برای تصمیمگیری برای تمدید تحریمهای ایران (snapback) طبق توافق هستهای.
۲. تشکیل یک نقشه راه مورد توافق با ایالاتمتحده و ترجیحاً با سه کشورهای اروپایی (آلمان، بریتانیا و فرانسه) با توجه به واکنشها به تشدید اقدامات در برنامه هستهای و توافق بر سر خطوط قرمز (به صورت مخفیانه).
۳. تداوم عملیاتهای نابودکننده برای به تعویق انداختن پیشرفت برنامه هستهای، با تأکید بر اهدافی که ضربه به آنان تعویق طولانیمدت را به دنبال دارد.
۴. پیشبرد گزینه نظامی به صورت مستقل
تشدید راستی آزمایی و نظارت آمریکا بر اجرای تحریمهای اعمالشده علیه ایران با تأکید بر صادرات نفت؛ گسترش دایره تحریمها فراتر از تحریمهای اقتصادی به انزوای سیاسی (تعلیق ایران از فعالیتهای سیاسی، کمیتههای سازمان ملل، از رویدادهای ورزشی، جلوگیری از سفر ایرانیان به خارج از کشور و تحصیل در خارج از کشور)
۵. اقدام برای افزایش نظارت بر خرید مواد و ماشینآلات دو منظوره به دست ایران و جلوگیری از آن در عرصه منطقهای
🔻حوزه منطقهای
۱. ادامه حملات اسرائیل به سوریه (درگیری میان جنگها) و فعالیتهای مخفیانه برای اهدافی در خاک ایران و آسیب رساندن به ساختارهای مدنظر (سپاه پاسداران، ساختارهای موشکی و پهپادی) که برای عملیاتهای استقرار در منطقه توسط ایران و تأمین تسلیحات توسط برای همپیمانان خود مورد استفاده قرار میگیرد.
۲. ترویج همکاریهای دوجانبه و چندجانبه در سطوح اطلاعاتی و عملیاتی با کشورهای خلیجفارس به منظور بهبود توانایی آنها در مقابله با تهدیدات پهپادها و موشکهای ایران؛ این امر با همکاری آمریکا و مدیریت آنها و با در نظر گرفتن حساسیتها با توجه به تهدیدات ایران علیه کشورهای خلیجفارس صورت میگیرد.
۳. استفاده از بهبود روابط با ترکیه برای بررسی همکاری اقدام علیه ایران در سوریه (و شاید هم در عراق)
۴. استفاده از کمک نظامی ایران به روسیه برای افزایش فشار بر غرب برای اقدام علیه سپاه پاسداران و سامانههای موشکی و پهپادی ایران (همچنین از طریق افزایش فشار اقتصادی)
۵. هماهنگی با ایالاتمتحده و کشورهای حوزه خلیجفارس در چارچوب یگان ۱۵۳ نیروی دریایی سنتکام (CENTCOM) برای متوقف کردن اقدامات ایرانیها برای انتقال سلاح از طریق دریا.