🔳 «سیپری» و گزارش جانبدارانه در مورد تسلیحات هستهای در جهان /1
▪️کشورهای غربی، مرکز موسسات و نهادهای متعددی هستند که هر کدام از آنها باید در زمان مکان لازم به نقشآفرینی دست زده و امور را بر وفق سیاستهای دولتهای غربی، به ویژه نهادهای امنیتی – نظامی که کارفرمای اصلی آنها به شمار میروند پیش ببرند. نکته مهم و جالب در مورد این موسسات، نامهای عجیب و گولزننده آنها است که بدون شک، پوششی عوامفریبانه برای کلاهبرداری رسانهای و عمومی به شمار میرود. مثلا اندیشکده بنیاد صلح بینالملل کارنگی، مرکز مطالعات استراتژیک و بینالملل، شورای روابط خارجی، بنیاد دفاع از دمکراسیها، موقوفه ملی برای دمکراسی و... سایر اندیشکدهها که همگی در خدمت سیاستهای توسعهطلبانه غرب قرار دارند.
▪️یکی از این موسسات که ارتباط بسیار تنگاتنگی با نهاد امنیتی سوئد و ناتو دارد، «انستیتوی بینالمللی پژوهشهای صلح استکهلم، سیپری» است که سالانه گزارشهای متعددی منتشر و توسط خبرگزاریهای رسمی غربی به ویژهترین شکل ممکن منتشر و روی آن مانور بسیاری داده میشود. این موسسه که در واقع بخشی از نهاد جنگ نرم ناتو به شمار میرود، تمرکز ویژهای بر روی تولید محتوا علیه رقبای این نهاد نظامی داشته و معمولا تلاش دارد تا با رویهای خاص بدون آنکه کسی چندان احساس کند، منافع کشورهای عضو این نهاد نظامی غربی را پیش بگیرد. این موسسه، که البته اطلاعاتش چندان موثق نیست، متاسفانه به یکی از منابع اصلی استنادی در حوزه مطالعات بینالملل تبدیل شده است.
▪️این موسسه به تازگی جدیدترین گزارش خود را در حوزه تسلیحات هستهای در سطح جهان منتشر کرده که بسیار جالب توجه است. نگاه غرب به شرق این گزارش، مقصرنمایی علیه روسیه و تمرکز عجیب روی چین در کنار مبرا کردن غرب در حوزه دست یازیدن به تسلیحات هستهای، بخش مهمی از این گزارش را تشکیل میدهد. دن اسمیت، مدیر «انستیتوی بینالمللی پژوهشهای صلح استکهلم» (موسسهای که بر خلاف نامش هیچ کاری برای صلح نمیکند و در راستای منافع غرب علیه کشورهای دیگر تولید محتوا میکند) به خبرگزاری فرانسه گفت: «ما احتمالا داریم به نقطهای میرسیم که دیگر دوره طولانی کاستن از تعداد تسلیحات هستهای در سراسر جهان پایان مییابد یا شاید هم همین الان به این نقطه رسیدهایم.»
▪️طبق گزارش جدیدی که انستیتوی سیپری منتشر کرد، مجموع تعداد کلاهکهای هستهای در میان ۹ قدرت هستهای جهان - انگلیس، چین، فرانسه، هند، اسرائیل، کرهشمالی، پاکستان، روسیه و آمریکا - در ابتدای سال ۲۰۲۲ برابر با ۱۲۷۱۰ عدد برآورد شد که در ابتدای سال ۲۰۲۳ به ۱۲۵۱۲ عدد کاهش یافته است. از این تعداد ۹۵۷۶ کلاهک در «انبارهای نظامی مخصوص استفاده بالقوه» بودند که ۸۶ مورد بیشتر از رقم مربوط به یک سال قبل از آن بود. انستیتوی سیپری در برآورد خود بین کل موجودی کشورها از این سلاح و موجودی تسلیحات آنها در انبارهای مخصوص استفاده بالقوه، تمایز قائل میشود؛ موجودی کل شامل تسلیحات قدیمیتری میشود که قرار است برچیده شوند.
▪️اسمیت اظهار کرد: «ذخایر کلاهکهای هستهای قابل استفاده شروع به افزایش کردهاند اما هنوز خیلی با رکورد بیش از ۷۰۰۰۰ کلاهکی که در دهه ۱۹۸۰ مشاهده شد، فاصله دارند.» طبق اعلام این موسسه، بیشترین میزان افزایش تعداد کلاهکهای قابل استفاده در کشور چین که از ۳۵۰ به ۴۱۰ مورد رسید، ثبت شده است. افزایش کلاهکها در هند، پاکستان و کره شمالی نیز رخ داده و کمترین میزان افزایش مربوط به روسیه بوده است که از ۴۴۷۷ مورد به ۴۴۸۹ مورد رسید. دقت کنید، در حالی که چین هنوز هم به اندازه 10درصد امریکا تسلیحات هستهای ندارد، توسط رئیس این موسسه به شکل عجیبی مورد حمله قرار میگیرد که تعداد کلاهکهایش را از 350 به 410 مورد رسانده، این در حالی است که هیچ خبری از تعداد تسلیحات هستهای رژیم صهیونیستی در این گزارش وجود ندارد.
▪️بقیه قدرتهای هستهای نیز بزرگی زرادخانه خود را تغییر نداده و حفظ کردهاند. طبق این گزارش، روسیه و آمریکا در کنار یکدیگر تقریبا ۹۰ درصد کل تسلیحات هستهای دنیا را در اختیار دارند. اسمیت گفت: در دورنمای کلی ما مدت ۳۰ سال شاهد روند کاهش یافتن کلاهکهای هستهای بودیم و میبینیم که این فرآیند حالا دارد به پایان میرسد. دقت کنید، یک اشاره کوتاه به تعداد کلاهکهای هستهای روسیه و امریکا که 90 درصد آن را تشکیل میدهد و در ادامه اگر دقت کنید متوجه خواهید شد که چگونه این موسسه وابسته به ناتو که به شکل عجیبی در سوئد، کشوری که هنوز به عضویت این نهاد نظامی درنیامده، علیه روسیه خبرسازی میکند.
@syriankhabar