بسم الله الرحمن الرحیم
📋 مفهوم رهن در قرآن ؛ در قرآن یک بار مفهوم رهن اموال بیان شده است. آن هم در جایی است که کسی از فرد دیگری مطالبه وام می کند و امکان نوشتن و ثبت کردن این مسئله وجود ندارد. در اینجا است که خداوند می فرماید مالی از فرد بدهکار نزد فرد طلبکار به عنوان رهن قرار داده شود تا اگر بدهی اش را پرداخت نکرد طلبکار بتواند از محل آن آن طلبش را بردارد. نکته جالب این است آنچه فعلاً به عنوان رهن به صورت غلط مصطلح در میان مردم معروف است در واقع رهن نیست، بلکه پولی است که مستأجر آن را به صاحب خانه قرض میدهد و در مقابل از سکنای خانه استفاده میکند که احکام خاص خود را دارد. البته راه حل سوم خداوند برای جابجایی پول بعد از ثبت آن و همچنین رهن ما به ازای وام، دادن پول بر اساس اعتماد میان دو نفر است و با هشدار جدی نسبت به وام گیرنده همراه است که مبادا از این اعتماد سوء استفاده نماید!
🔷 آیه روز:
وَ إِن كُنتُمْ عَلَى سَفَرٍ وَ لَمْ تَجِدُواْ كَاتِبًا فَرِهَانٌ مَّقْبُوضَةٌ فَإِنْ أَمِنَ بَعْضُكُم بَعْضًا فَلْيُؤَدِّ الَّذِي اؤْتُمِنَ أَمَانَتَهُ وَ لْيَتَّقِ اللّهَ رَبَّهُ وَ لاَ تَكْتُمُواْ الشَّهَادَةَ وَ مَن يَكْتُمْهَا فَإِنَّهُ آثِمٌ قَلْبُهُ وَ اللّهُ بِمَا تَعْمَلُونَ عَلِيمٌ (بقره / آیه 283)
🔶 ترجمه:
و اگر در سفر بودید، و نویسندهای نیافتید، گروگان بگیرید! (گروگانی که در اختیار طلبکار قرار گیرد.) و اگر به یکدیگر اطمینان (کامل) داشته باشید، (گروگان لازم نیست، و) باید کسی که امین شمرده شده (و بدون گروگان، چیزی از دیگری گرفته)، امانت (و بدهی خود را بموقع) بپردازد؛ و از خدایی که پروردگار اوست. بپرهیزد! و شهادت را کتمان نکنید! و هر کس آن را کتمان کند، قلبش گناهکار است. و خداوند، به آنچه انجام میدهید، داناست.
#احکام ،
#رهن ،
#معامله ،
#وام ،
#قرض ،
#شاهد
🌼هر روز یک آیه🌼