﷽ 🎇 💐 فاطمه زهرا (س)، (۹۴):
💐 چادر حجابی برای لباس زینتی:
● چادر حجابی است برای لباسِ زینتیِ درون خانه و به تعبیری حجاب نهائی همۀ لباسهاست.
● فاطمۀ زهرا (س) چادر می پوشید و آنرا بگونه ای انتخاب می کرد که تمام بدن را بطور کامل بپوشاند و تمام بدن را شامل شود.
در خصوص جریان رفتن فاطمه (س) به مسجد برای ایراد خطبه فدک آمده است:
"چون ابوبکر تصمیم گرفت که فدک را از فاطمه (س) باز گیرد و این خبر به آن حضرت رسید «خمار» (روسری) خود را به سر پیچید و
#جلباب_(
#چادر) خود را به گونه ای انداخت که تمام بدن را در بر میگرفت،
«لَاثَتْ
#خِمَارَهَا_عَلَى_رَأْسِهَا وَ
#اشْتَمَلَتْ_بِجِلْبَابِهَا»
و همراه با گروهی از زنان خدمتکار و خویشاوند به طرف مسجد آمد و آن چنان چادر به سر افکنده بود که دامان آن روی زمین کشیده می شد و به زیر قدمش می رفت، راه رفتنش شبیه راه رفتن رسول خدا (ص) بود.
آنگاه بر ابی بکر وارد شد، در حالی که ابی بکر در میان جماعت مهاجران و انصار و دیگران بود، حضرت در میان زنان مهاجر و انصار نشست.
سپس در پیش روی حضرت صدیقه کبری و سایر زنهای همراه او پرده ای آویخته شد تا از مردان نامحرم جدا و از رویاروئی با اجانب و بیگانگان بر کنار باشد".
■ (إحتجاج، طبرسي، ج1، ص 98 - شرح نهج البلاغة، ابن أبي الحديد، ج16، ص 249)
● حضرت زهرا در ضمن همین حرکت کوتاه از منزل تا مسجد قانون مقدس حجاب اصیل اسلام را برای زنان طالب فضیلت و کمال بر اساس آیات قرآن در دو مرحله حرکت در معابر عمومی و شرکت در مساجد و مجالس عملاً بیان کرد، هم از جهت پوشش و هم از جهت حرکت دسته جمعی که برای خانمها مناسبتر است.
در این روایت جملۀ «اشْتَمَلَتْ بِجِلْبَابِهَا» اشاره به این دارد که چادر او تمام بدن او را شامل شد و آنرا در بر گرفت و از همین رو به چادر «شَمْلَه» نیز گفته می شود.
.....................................
💥 ﷽ 《يَا أَيُّهَا النَّبِيُّ قُل لِّأَزْوَاجِكَ وَ بَنَاتِكَ وَ نِسَاءِ الْمُؤْمِنِينَ يُدْنِينَ عَلَيْهِنَّ مِن جَلَابِيبِهِنَّ ذَٰلِكَ أَدْنَىٰ أَن يُعْرَفْنَ فَلَا يُؤْذَيْنَ وَ كَانَ اللَّهُ غَفُورًا رَّحِيمًا》. (احزاب، ۵۹)
● ترجمه: ﺍﻱ ﭘﻴﺎﻣﺒﺮ ! ﺑﻪ ﻫﻤﺴﺮﺍﻧﺖ ﻭ ﺩﺧﺘﺮﺍﻧﺖ ﻭ ﻫﻤﺴﺮﺍﻥ ﻣﺆﻣنین ﻫﺴﺘﻨﺪ ﺑﮕﻮ : ﭼﺎﺩﺭﻫﺎﻳﺸﺎﻥ ﺭﺍ ﺑﺮ ﺧﻮﺩ ﻓﺮﻭ ﭘﻮﺷﻨﺪ [ ﺗﺎ ﺑﺪﻥ ﻭ ﺁﺭﺍﻳﺶ ﻭ ﺯﻳﻮﺭﻫﺎﻳﺸﺎﻥ ﺩﺭ ﺑﺮﺍﺑﺮ ﺩﻳﺪ ﻧﺎﻣﺤﺮﻣﺎﻥ ﻗﺮﺍﺭ ﻧﮕﻴﺮﺩ . ] ﺍﻳﻦ [ ﭘﻮﺷﺶ ] ﺑﻪ ﺍﻳﻨﻜﻪ [ ﺑﻪ ﻋﻔﺖ ﻭ ﭘﺎﻛﺪﺍﻣﻨﻲ ] ﺷﻨﺎﺧﺘﻪ ﺷﻮﻧﺪ ﻧﺰﺩﻳﻚ ﺗﺮ ﺍﺳﺖ ، ﻭ ﺩﺭ ﻧﺘﻴﺠﻪ [ ﺍﺯ ﺳﻮﻱ ﺍﻫﻞ ﻓﺴﻖ ﻭ ﻓﺠﻮﺭ ] ﻣﻮﺭﺩ ﺁﺯﺍﺭ ﻗﺮﺍﺭ ﻧﺨﻮﺍﻫﻨﺪ ﮔﺮﻓﺖ ; ﻭ ﺧﺪﺍ ﻫﻤﻮﺍﺭﻩ ﺑﺴﻴﺎﺭ ﺁﻣﺮﺯﻧﺪﻩ ﻭ ﻣﻬﺮﺑﺎﻥ ﺍﺳﺖ .(٥٩)