در خدمت به اسلام از سایر ملت ها بیشتر بوده است. پیامبر اکرم(ص) از آغاز ظهور اسلام به نقش موثر ایرانیان و سهم فراوان آنان در بهره مندی از اسلام و بهره دهی به دیگران، بشارت می دهد و می فرماید: در میان ملت های اسلامی، بهره مندی ایرانیان در اسلام، از سایر ملت های مسلمان بیشتر است «اعظم الناس نصیبا فی الاسلام اهل فارس»۹()
۷- در مورد دیگر، پیامبر اکرم(ص) می فرماید: سعادتمندترین ملت های غیر عرب، در رابطه با اسلام، ملت ایران است «اسعه العجم بالاسلام اهل فارس»۱۰()
۸- از سخنان پیامبر اکرم(ص) این مفهوم به دست می آید که ایرانیان مردمی خدا دوست و دینمدار هستند و هر گاه تعلیمات آیینی را هماهنگ با فطرت خود ببینند آن را با جان و دل می پذیرند و در ترویج و باروری آن از هیچ کوششی دریغ نمی ورزند.
۹- نکته دیگری که از سخنان نورانی رسول خدا می توان استفاده کرد این است که ایرانیان مردمی تلاشگرو پوینده هستند، آنان قله های ایمان و علم را در پرتو سخت کوشی فزاینده فتح خواهند کرد.
۱۰- پیامبر اکرم(ص) در بیان خود، خبر از ظهور نخبگان و چهره های فرهیخته در آینده تاریخ می دهد و می فرماید: مردانی از فرزندان این ملت، علم و ایمان را به دست خواهند آورد، اگر چه به ظاهر دست نایافتنی باشد «... لتناوله رجال من ابناء فارس.»
پی نوشت ها:
۱- مجمع البیان، ج۳، ص۳۲۱
۲- جمعه، آیه۳
۳- الدر المنثور، ج۸، ص۱۵۲
۴- کنزالعمال، ج۱۲، ص۹۱، حدیث
۵- نفس الرحمان فی فضایل سلمان، ص۱۳۳
۶- مجموعه آثار، ج۱۴، ص۳۹۰
۷- اسلام و ایران، ص۱۸۶، به نقل از ایرانیان مسلمان درصدر اسلام، ص۱۱۰
۸- نفس الرحمان فی فضایل سلمان، ص۱۳۱ و ص۱۲۹
۹- کنزالعمال، ج۱۲، ص۹۰، حدیث۳۴۱۲۶
۱۰- همان، حدیث۳۴۱۲۵
🏴🏴🏴🏴
🇮🇷↶【 خاکریز 】↷
_ ایتا
https://eitaa.com/joinchat/1578631181Cf416aa6601
واتساپ گروه 4
https://chat.whatsapp.com/DkQwLd4BTxMIKPs07a6geQ