🔴چراییِ ازبینبردن اسناد و مدارک تا دستگیری فرمانده وقت نیروی هوایی ارتش
✍️بخش سوم
📑
#پرونده_ویژه
🔹همچنین در ساعت ۱۸:۲۵ روز ۵ اردیبهشت (بهوقت تهران)، رادیو صدای آمریکا خبر باقیماندن مدارک سرّی مربوط به عملیات را در هلیکوپترها اعلام کرد!! پس از بمباران هلیکوپترها نیز آسوشیتدپرس در گزارشی دیگر بهنقل از یک افسر عالیمقام آمریکایی فاش کرد برخی از وسایل و اسناد سرّی آمریکا در هلیکوپترهایی که پس از شکست این مأموریت در نزدیکی طبس رها شدهاند، جا مانده که در میان آنها تعدادی از دستگاههای دقیق مخابراتی و الکترونیکی خنثیکننده رادار و غیره وجود داشته است. با بمباران این هلیکوپترها توسط نیروی هوایی ایران دیگر اسراری وجود ندارد که به چنگ کسی بیفتد.
🔹وزیر دفاع آمریکا نیز در ۱۹ اردیبهشت با تأیید وجود اسناد محرمانه در آن هلیکوپترها، دلیل نابود نکردن آنها را اینگونه عنوان کرد: «بیرون آوردن اسناد محرمانه از هلیکوپترها بسیار خطرناک تشخیص داده شد و این خطری بود که هم برای خدمه هلیکوپترها و هم بالقوه برای تجدید سازمان تیم در صورتی که تعداد بیشتری کشته میشدند، وجود داشت.»
🔹هرچند اسناد مهمی در پی اقدام نیروی هوایی ارتش از بین رفت، اما اسنادی به دست آمد که این امر نشان میدهد اسنادی وجود داشته است. آیتالله خلخالی که برای بازدید از منطقه سقوط هواپیمای متجاوز آمریکا به طبس رفته بود، گفت: «مقداری اسناد و مدارک که جزئیات مسیر پرواز را نشان میدهد نزد خود من است و به کارشناسان مطمئن تحویل خواهد شد.»
⬅️چهکسی دستور تیراندازی به بالگردها را صادر کرد؟
🔹در ساعت ۱۵:۴۰ دقیقه روز ۵ اردیبهشت، تلفنگرامی از سماجا ۳ (مرکز فرماندهی) با امضای سرلشکر شادمهر رئیس ستاد مشترک ارتش جمهوری اسلامی به فرماندهی نیروی هوایی ارتش ارسال شد که در آن آمده بود: «برابر اعلام سپاه پاسداران ۵ فروند هلیکوپتر بدون علائم ملّیت در منطقه طبس وجود دارد که موتور یک فروند آنها روشن میباشد. دستور فرمایید نسبت به جلوگیری از پرواز هلیکوپترها و عنداللزوم حمله به آنها اقدام نمایند.» هلیکوپترهای آمریکایی در سه نوبت عصر جمعه ۵ اردیبهشت ساعت ۱۸:۳۰، ساعت ۲۲:۳۰ و صبح شنبه ساعت ۷ بمباران شد.
🔹در اولین مرحلهی بمباران، محمد منتظرقائم فرمانده سپاه یزد که همراه ۴ پاسدار دیگر به محل حادثه رفته بود، به شهادت رسید و ۲ تن از همراهان وی هم مجروح شدند. هدف از این بمبارانها که به انهدام هلیکوپترهای آمریکایی باقیمانده در منطقه انجامید، جلوگیری از عملیات احتمالی دشمن در ربودن هلیکوپترها اعلام شد.
⬅️آیتالله مهدویکنی سرپرست وزارت کشور در مورد بمباران هلیکوپترها و هواپیماهای آمریکایی گفت: «شکاریهای نیروی هوایی بهدستور رئیسجمهور آنها را بمباران کردند، بهشکلی که بعداً بتوان از آنها استفاده کرد، ولی در حال حاضر قابل استفاده نباشند.»
🔹امیربهمن باقری فرمانده وقت نیروی هوایی ارتش هرچند اعلام کرد که مخالف این تصمیم بوده است، اما نیروهای تحت امر او اقدام به اجرای این تصمیم کردند. برخی از شخصیتها و گروهها با پذیرفتن ادعای بنیصدر در خصوص دلایل تیراندازی بهسوی بالگردهای آمریکایی، اما عنوان کردند که با اقدامات دیگری میشد بالگردها را از کار انداخت که هم محمد منتظرقائم به شهادت نرسد و هم اسناد از بین نرود.
برخی از این گروهها که موضعگیری نرمتری داشتند عنوان کردند: «اما آن نگرانی که رسماً عامل بمباران بود، میتوانست با هماهنگی بیشتر بین سپاه و ارتش و توجه بیشتر به گزارشها و اقدامات سپاه مرتفع شود. خبر حضور نیروهای زبده از سپاه که ظرف مدت کوتاهی در محل حادثه حاضر شدند و درصدد گردآوری اسناد و وسایل جامانده در منطقه برآمدند، خود نشانهی امکان چنین اطمینانی میتوانست باشد.»
⬅️دانشجویان پیرو خط امام نیز در مجموعهای با عنوان “نگرشی بر ماجرای طبس” اینگونه انتقاد خود را عنوان کردند: «کسی که دائماً دم از تخصص و علم میزد، در بهکار انداختن هلیکوپترهایی که حامل اسناد بسیار مهم عملیاتی بودهاند و مضافاً اینکه در آینده با بهکارگیری آنها قدرت نظامی ما نیز دامنه وسیعتری میگرفت، بهجای از کار انداختن آنها بهوسیله بازنمودن وسایل حساس پروازی، تنها راه را بمباران آنها مییابد!»
✍️ادامه دارد...