🔶نقش پدر در خانواده از نظر روان شناسی
👤پدر نقش آگاهی دهنده و مسئولیت تربیت فرهنگی فرزندان را در درون نهاد خانواده داراست. پدر در ذهن فرزندان یک فرد آگاه به تمام امور میباشد و به همین خاطر در حل مشکلات و یا پاسخ سوالات از او راهنمایی می گیرند و این تصوری که فرزند از پدر دارد یک تصور فراتر از واقعیت است. این نقش پدر در خانواده او را در موقعیتی مناسب قرار می دهد.
▪پدر به عنوان رهبر و هدایتگر خانواده است که ارزش های خانوادگی را رهبری میکند. کودک از طریق پدر فرهنگ، کمال و ویژگی های اخلاقی را می آموزد. از نظر بسیاری از اندیشمندان فرهنگ باید از طریق نهاد خانواده و توسط پدر به فرزندان منتقل شود و این تصور که انتقال فرهنگ وظیفه نهادهای اجتماعی و آموزشی است تصوری اشتباه میباشد.
▪کودک از افراد زیادی در زندگی الگوبرداری می کند، اما پدر می تواند نقش مؤثر و مفیدتری را ایفا کند و در تمام سنین می تواند الگویی مناسب برای فرزند باشد و کودک بسیاری از رذایل و فضایل اخلاقی را از پدر الگوبرداری میکند.
▪️در روان شناسی تربیتی نقش پدر در خانواده و تربیت فرزندان را آنقدر مهم قلمداد می کنند که حتی از طریق فرزند و رفتارهای او می توانند به ویژگی های شخصیتی و اخلاقی پدر پی ببرند. با توجه به این بیانات هر پدری در قبال رفتارهایش مسئول است زیرا در شکلگیری شخصیتی سالم در فرزندان نقش دارند.
▪زمانی نقش پدر در خانواده پر رنگ تر می شود که پدر در خانه حضور داشته باشد و بیشتر با کودک در ارتباط باشد، با او بازی کند، احساسات و عواطفش را به کودک بروز دهد و میان فرزندان تفاوتی قائل نشود. در این صورت کودک میتواند به پدر اعتماد کند و او را به عنوان یک فرد عادل و قابل اعتماد قبول کند. این پایه و اساس شکل گیری اعتماد در خانواده می باشد. و شروعی برای الگوبرداری کودک است.
▪نقش پدر در خانواده در تناسب میان گفتار و عمل بسیار مهم است و پدرانی که میان گفتار و عملشان تفاوت وجود دارد نمی توانند الگوی مناسبی برای تربیت و پروش حس مسئولیت پذیری در کودکان باشند.
┄═❁🍃❈🌸❈🍃❁═┄
@khanesabz110
🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸