سؤال
آیا حضرت خدیجه قبل از پیامبر ازدواج کرده بودند و از مشرکین فرزندی داشته اند ؟
👌جواب سؤال رو در ضمن بیانات استاد غلامعباس هاشمی ( زید عزه)
مي بينيم :
📖بانوی باکرامت و وجاهت، مادر فاطمه زهرا سلام الله علیها و همسر وفادار حضرت خاتم صلوات الله علیه، جناب خدیجه سلام الله علیها حق بزرگی برگردن یکایک مسلمانان و مومنان دارند.
کریم ترین زنان عالم، بانویی که اسلام با ثروت او و شمشیر علی علیه السلام قد بر افراشت. البته نه اینکه اسلام با زر و زور ترویج شده بلکه هر مانعی در راه نشر و تبلیغ اسلام سر راه قرار گرفت شمشیر علی و ثروت خدیجه آن مانع را بر طرف نمود. نمونه کار امدی ثروت خدیجه در دوران تحریم مسلمانان و زندگی انان در شعب ابی طالب در مدت بیش از دوسال است و نمونه کار امدی شمشیر علی در بیش از هفتاد جنگ با محاربان و مشرکان است. این بانوی یگانه و سیده قریش، که پیامبر مانندی برای او نمی دید از مظلومیتی بزرگ برخوردار است. جای آنکه کنگره های عظیم در شان او در جهان برپا کنند مطالبی عاری ازحقیقت حتّی درکتاب های شیعه پیرامون آن وجود شریف وجود دارد.
🔸از جمله مطالب موجود در زبان ها و برخی کتاب ها این است که آن حضرت قبل از ازدواج با پیامبر دوبار ازدواج کرده اند. این مطلب هم خلاف نقل و هم می توان گفت خلاف عقل است.
از نظر نقلی، روایات و نقل های تاریخی بسیاری وجود دارد که دلالت بر باکره بودن آن جناب در زمان ازدواج با پیامبر می کند. از جمله ابن شهرآشوب درمجلد اوّل مناقب ال ابی طالب ص۱۵۹ از دوعالم شیعی و دو مورّخ سنّی روایات باکره بودن را نقل نموده اند. ایشان از سید مرتضی در الشّافی و شیخ طوسی در التّخلیص و از ابوالقاسم کوفی و بلاذری نقل می کند که: "ان النبی تزوج بها و کانت عذرا" یعنی پیامبر با خدیجه ازدواج کرد درحالی که دوشیزه بود و شوهری ندیده بود. سپس مویّدی بر این نقلها ذکر می کند؛ "و یویّد ذلک ما ذکر فی کتابَیِ الانوار و البِدَع انّ رقية و زينب كانتا ابْنَتَيْ هالة اخت خديجة." یعنی نقل های سید و شیخ و... را تایید می کند ان چه در دو کتاب الانوار و البدع ذکرشده و آن این است که رقیه و زینب دختران هاله خواهر خدیجه بوده اند.
🔸علاوه بر وجود این نقلها، ازحیث عقلی نیز مساله قابل تامّل است! چگونه امکان دارد رَحِمی که عصمة الله الكبری و ام الائمة النقباء النجباء، فاطمة الزهرا در آن رشد كرده است قبلا در اختيار ناپاکان و مشرکان بوده باشد.؟
این مطلب و سعه طهارت وجودی حضرت صدیقه طاهره سلام الله علیها را می توان از آیه تطهیر نیزاستفاده کرد؛ "ُإِنَّمَا يُرِيدُ اللَّهُ لِيُذْهِبَ عَنكُمُ الرِّجْسَ أَهْلَ الْبَيْتِ وَيُطَهِّرَكُمْ تَطْهِيرًا "
( ﺟﺰ ﺍﻳﻦ ﻧﻴﺴﺖ ﻛﻪ ﻫﻤﻮﺍﺭﻩ ﺧﺪﺍ ﻣﻰ ﺧﻮﺍﻫﺪ ﻫﺮ ﮔﻮﻧﻪ ﭘﻠﻴﺪی ﺭﺍ ﺍﺯ ﺷﻤﺎ ﺍﻫﻞ ﺑﻴﺖ [ ﻛﻪ ﺑﻪ اجماع مسلمین فاطمه از انان است ] ﺑﺮﻃﺮﻑ ﻧﻤﺎﻳﺪ، ﻭ ﺷﻤﺎ ﺭﺍ ﭼﻨﺎﻥ ﻛﻪ ﺷﺎﻳﺴﺘﻪ ﺍﺳﺖ از همه پلیدی ها و گناهان ﭘﺎﻙ ﮔﺮﺩﺍﻧﺪ.( احزاب ٣٣)
درزیارتنامه هامیخوانیم کنتم فی الاصلاب الشامخه و الارحام المطهره.
ازخدای سبحان شفاعت آن اسوه شرافت و قُدوه سخاوت را مسالت می کنیم.
#تفسیر_مقارن_قرآن کریم
🗣
@tafsirmoqaran