#پرسش_های_احکام
❓پرسش: حکم وجوب حفظ سلامتی و حرمت آسیب زدن به بدن چیست؟
▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️
✅
پاسخ:
🔖 آیت الله خامنهای: بهطورکلی حفظ سلامتی فینفسه واجب است و هر عمل یا هر نوع خوراکی که برای بدن ضرر قابلتوجهی داشته باشد، جایز نیست.
مراد از ضرر قابلتوجه این است که ضرر در حدّی است که در نگاه عقلا، قابلچشمپوشی و اغماض نیست و تشخیص موارد آن به عهدهی مکلف است.
🔖
آیتالله سیستانی: خوردن و آشامیدن هر چیزی یا انجام هر کاری که موجب هلاکت یا ضرر و زیان شدید (ضرر فوقالعاده و مهمّ) برای بدن شود، مثل نقص اعضا یا ازبینرفتن بعضی از حواسّ، حرام است.
اموری مانند مرگ مغزی، کوری چشم، ناشنوایی، قطع دستوپا یا ازکارافتادگی و فلج شدن آنها، ازکارافتادن هر دو کلیه، برداشتن رحم یا بریدن تخمدانها و مواردی ازاینقبیل، ضرر فوقالعاده و مهمّ محسوب میشود؛ امّا صِرف تب و سردرد مختصر، سرماخوردگی موقّت، بریدن مقداری از پوست بدن، سرخی یا کبودی یا سیاهی پوست، برداشتن یک کلیه برای کسی که کلیۀ دیگر او سالم است و میتواند با آن ادامۀ حیات دهد و مانند آن، ضرر فوقالعاده محسوب نمیشود.
شایانذکر است، اگر انسان احتمال دهد خوردن یا آشامیدن چیزی یا انجام کاری برای او ضرر شدید (ضرر فوقالعاده و مهمّ) دارد ــ هرچند در آینده ــ چنانچه احتمال مذکور قابلتوجه و عقلایی باشد، طوری که چنین احتمالی موجب ترس و نگرانی شود، (به عبارتی، احتمال معقول ضرر را بدهد، طوری که منشأ خوف برایش شود) خوردن و آشامیدن آن شیء یا انجام آن کار حرام است و لازم نیست یقین یا اطمینان به ضرر حاصل شود.
🔖
آیتالله مکارم شیرازی: خوردن یا نوشیدن چیزی که برای انسان ضرر مهمّی دارد، حرام است.
▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️
📗
منابع: استفتاء از مقام معظم رهبری، سؤالات شماره: ۱۳۳۸۳۳۴ و ۱۱۳۳۴۶۶ و ۱۰۱۵۹۷۳ / توضیحالمسائل جامع، ج۲، ص۵۸۶ و ۵۸۷، م ۱۴۰۷ و ۱۴۰۸ / سایت رسمی آیتاللهالعظمی مکارم شیرازی، بخش استفتائات
#احکام_متفرقه
#احکام_خوردنی_آشامیدنی
┏━✨🌹✨🌸✨━┓
🍀
@tasvir12🌸
┗━✨🌸✨🌹✨━┛