📜
یک روایت و چند درس
#در_محضر_سید_الساجدین
💎نقل است مردى از اقوام امام سجاد علیهالسلام در برابر آن حضرت ایستاد و سخنان تندى به ایشان گفته و دشنامش داد. حضرت پاسخش نگفت تا آن مرد رفت؛ و چون از نزد آن حضرت رفت، امام علیهالسلام به همنشینان خود فرمود: آنچه این مرد گفت شما شنیدید؟
اکنون دوست دارم همراه من بیایید تا نزد او برویم و پاسخ مرا به او بشنوید؟ گفتند مىآییم و ما دوست داریم تو هم پاسخ او را بگویى و ما هم (آنچه میتوانیم) به او بگوییم.
پس آن جناب به راه افتاد در حالی که این قسمت از آیه ۱۳۴ سوره آلعمران را میخواند:
«
وَ الْکاظِمینَ الْغَیْظَ وَ الْعافینَ عَنِ النَّاسِ وَ اللَّهُ یُحِبُّ الْمُحْسِنین».
(راوى) ادامه میدهد آن حضرت بیرون آمد تا به خانه آن مرد رسید؛ پس صدا زده فرمود: به او بگویید على بن الحسین است. پس آن مرد در حالى که آماده شرارت بود از خانه بیرون آمد و شک نداشت که آن جناب براى تلافى آنچه از او سر زده آمده است.
على بن الحسین به فرمود: اى برادر تو اندک زمانى پیش از این نزد من آمدى و آنچه خواستى به من گفتى. پس اگر آنچه گفتى در من هست، هم اکنون من از خداوند براى آن چیزها آمرزش میخواهم و اگر چیزى به من گفتى که در من نیست، پس خدا ترا بیامرزد.
راوى میگوید آن مرد (که چنین دید) میان دیدگان آن حضرت را بوسید و گفت: بله من چیزى که در تو نبود به تو گفتم و من بدان چه گفتم سزاوارترم. راوى حدیث گوید آن مرد حسن بن حسن بود.
الإرشاد فی معرفة حجج الله على العباد، ج۲، ص۱۴۵
⛔️
گاهی حسرت می خوریم که چرا در جواب کسی که به ما بد گفته ، تندی نکرده ایم...
⛔️گاهی مدت ها عقده حرف های تندِ نگفتهی خود را داریم...
⛔️گاهی نسبت به خودداری از بد زبانی و تندخویی و ... احساس پشیمانی می کنیم...
⁉️
به راستی جلوههای اخلاقی اولیاء مان، در کجای زندگی ما جاری است؟
https://eitaa.com/khuzestan_whc