علی شعبانی:
بسم الله الرحمن الرحیم
درس غدیر(۴)
غدیر الگوی حاکمیت در جمهوری اسلامی
ماجرای غدیر خم و معرفی امیر المومنین علی بن ابی طالب به جانشینی پیامبر و حاکمیت بر مسلمین چند رکن دارد . رکن اول احراز شرایط معنوی از سوی امیر المومنین - رکن دوم نصب آن حضرت توسط پیامبر به امر الهی و رکن سوم بیعت و یا اقبال مردم که موجب تحقق حاکمیت آن حضرت در جامعه می شد
اما رکن اول (کسب شرایط معنوی از سوی علی علیه السلام) از بدو ولادت علی (حتی قبل از ولادت) تا دوران نبوت پیامبر تحقق یافت و لذا این علی بود که به غدیر منزلت بخشید . امام خمینی در این باره می فرمود: «اینکه حدیث غدیر را ما حساب کنیم که میخواهد یک معنویتی را برای حضرت امیر یا یک شأنی برای حضرت امیر درست کند نیست. حضرت امیر است که غدیر را به وجود آورده است، مقام شامخ اوست که اسباب این شده است که خدای تبارک و تعالی او را حاکم قرار بدهد.»
رکن دوم(نصب امیر المومنین) به امر خدا(بَلِّغ ما اُنزِلَ اِلَیک) توسط پیامبرش در غدیر تحقق یافت و رکن سوم بیعت همگانی مردم (یا همان پذیرش حاکمیت حضرت) بود که پیامبر در همان محل از همه حتی از خانمها نیز برای ولایت علی علیه السلام بیعت گرفت اما بعد از وفات پیامبر با خیانت خواص و نفوذی ها نقض عهد کردند و خلافت را از مسیر خارج کردند و پس از بیست و چند سال حاکمیت در عمل نیز برای حضرت تحقق یافت و با اینکه امیرالمؤمنین صاحب واقعی ولایت و امامت بود اما جامعه با تأخیری طولانی، توفیق حکمرانیِ امام عدل و تقوی را یافت.
مدل حکومتی جمهوری اسلامی نیز مبتنی بر همین روش الهی و نبوی است. یعنی کسب شرایط از سوی مجتهد واجد شرایط(مصرح در اصل ۱۱۰ قانون اساسی) و نصب او (به تأیید الهی) و انتخاب او توسط خبرگان منتخبِ ملت(مقبولیت)
بنابراین الگوی حکومت و ولایت فقیه در جمهوری اسلامی همان الگوی غدیر است.
آدرس کانال در ایتا
@kootahgooya