بسم الله الرحمن الرحیم
پس مشکل کجاست؟
امروز آمار مسرّت بخشی از وضعیت میزان هوش مردم کشورهای مختلف در سال ۲۰۲۴ منتشر شد و ایرانی ها با اختلافی اندک بعد از کره جنوبی و چین در مقام سوم قرار دارند و کشورهای پیشرفته مانند آلمان و کانادا و اسپانیا و استرالیا و ... چندین رتبه پایین تر از ایران هستند
با این وصف : استعدادمان که خوب است ؛ نیروی جوان مان هم که فراوانند ؛ ثروتهای خدادادی و منابع طبیعی هم که فراوان داریم. پس کجای کارمان می لنگد که علی رغم پیشرفتهای فوق العاده بعد از پیروزی انقلاب اسلامی در بین چند کشور اول جهان در صنعت و فناوری قرار نداریم؟
به نظر می رسد چند اشکال زیربنایی در این زمینه وجود دارد:
اولا بعد از گذشت چهل و اندی سال از پیروزی انقلاب اسلامی هنوز به خودباوری نرسیده ایم و هنوز این میراث دوران ستم شاهی که نخست وزیرش(رزم آرا) ایرانی را ناتوان در ساخت آفتابه می دانست ، در درون ما وجود دارد و هنوز حس " ما می توانیم " در ما نهادینه نشده است . نگاهی به خود تحقیری های فراوان در فضای مجازی و به سخره گرفتن توان ایران و ایرانی موید این بیماری مهلک است
دومین دلیل آن است که (به غیر از دانشمندان خودباور و توانمند)، بطور کلی نظام آموزشی ما مبتنی بر مدرک گرایی است و این هم از میراث رژیم گذشته است که هنوز برطرف نشده است
سومین نکته حائز اهمیت، آن است که در این سالهای پس از انقلاب غالبا دولتهای اصلاح طلب و غربگرا مدیریت کشور را برعهده داشتند و همین طیف به صراحت گفتند در هیچ صنعتی به جز آبگوشت بزباش و قرمهسبزی، در هیچ تکنولوژی تولید رقابتی و برتری نخواهیم داشت.
حاکمیت یافتن مدیرانی که می گفتند : هیچ اشکالی ندارد که برای حضور در بازارهای بینالمللی از مدیران باتجربه خارجی و دانش آنها استفاده کنیم و رسما پیشنهاد واردات مدیر دادند. همین مدیران ارشد بودند که توانمندی جوانان این سرزمین را باورنداشتند و در مسیر بالندگی آنها سنگ اندازی کردند.
اما از سوی دیگر هرجا که در رأس امور افراد خودباور بودند ، نتایج بی نظیری در آن زمینه کسب کرده ایم.
برای مثال در حوزه هایی که تحت اشراف رهبر معظم و حکیم انقلاب به عنوان نماد خودباوری کار شده است، به پیشرفتهای بی نظیری دست یافته ایم . ایران در علوم نانو ، سلولهای بنیادی ، علوم هسته ای ، پهپاد، موشکی ، زیردریایی و ... که با هدایت امام خامنه ای دنبال شده است، نتایج درخشانی بدست آورده و جزء اولین های دنیاست.
خلاصه اینکه مدیران باید کمی خودباوری را در مکتب کاظمی آشتیانی(بنیانگذار سلولهای بنیادی که این روزها سالگرد عروج اوست) و شهید تهرانی مقدم (پدر صنعت موشکی) و فخری زاده (پدر علوم هسته ای) و ... بیاموزند و به جوانان هوشمند این سرزمین باور داشته باشند که بسیاری از آنها می توانند تهرانی مقدم و آشتیانی و فخری زاده و شهریاری و محمدی و رضایی نژاد باشند.
سرزمین ایران در طول تاریخ مهد علم و دانش بوده است و خواجه نصیرها و بوعلی ها و خوارزمی ها و رازی ها و شیخ بهایی ها و فارابی ها و ابوریحان ها و جابر بن حیان ها و صدها دانشمند دیگر از سرزمین ایران جهان را مدیون خویش ساخته اند.
به کوتاه و گویا بپیوندید
https://eitaa.com/kootahgooya