⭕️ تعداد و فلسفه ی تعدد زوجات رسول خدا صلی الله علیه و آله وسلم ⭕️
@javadheidari110
🔹نکته ی اول: تعداد همسران پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله وسلم؛که ایشان با آنان همبستر شد، ۱۱ نفر بودند: خدیجه، سوده، عایشه، زینب دختر خزیمه، حفصه، ام سلمه، زینب دختر جحش، جویریه، ام حبیبه(رمله)، صفیه و میمونه.
آنچه در برخی منابع به عنوان همسران ایشان یاد شده، یا تنها مورد خواستگاری واقع شده اند، یا اسم آنها مورد اختلاف بوده: مثلا در تاریخ طبری در مورد زنی از قبیله بنی کلاب آمده است که در مورد اسم او اختلاف است، برخی نام او را فاطمه بنت الضحاك ذکر کرده و برخی عمره بنت يزيد، برخی عاليه بنت ظبيان و برخی سنا بنت سفيان گفته اند (تاریخ طبری ج 11 ص 611)
🔹نکته ی دوم:
💢تعدد همسر، یکی از رسوم رایج در زمانهای گذشته (و هنوز هم در برخی مناطق) بوده و رفتار ناپسندی شمرده نمی شد.
💢 ازدواجهای ایشان از سر هوی و هوس نبوده است، زیرا:
🔹پیامبر عزیز اسلام تا بیش از 50 سالگی یعنی تا اوایل سنین پیری، تنها با یک همسر (یعنی حضرت خدیجه سلام الله علیها) زندگی کرد و نام هیچ زن دیگری در زندگی ایشان ثبت نشده است.
🔹پس از آغاز پیامبری ایشان، از جمله پیشنهادی قریش برای متوقف کردن دعوت ایشان ازدواج با زیباترین زنان قریش بود، اما ایشان این امر را نپذیرفتند. (: فروغ ابدیت، ج 1، ص 269.)
🔹تمام همسران پیامبر به جز حضرت خدیجه سلام الله علیها و عایشه،بیوه و بعضی پیر بوده اند و برخی از آنها پس از سه یا چهار ماه از ازدواج با پیامبر از دنیا رفته اند!
💢 ازدواجهای پیامبر دلایل فرهنگی، اجتماعی و سیاسی داشته است:
با توجه به اینکه این ازدواجها غالبا پس از هجرت پیامبر به مدینه بود و پیامبر در این دوره مشغول گسترش دعوت اسلامی و پایهگذاری حکومت اسلامی بود و افزون بر آن، جنگهای متعددی برای او پیش آمد و شخصیتی در این جایگاه فرصت برای سرگرم شدن به زنان نخواهد داشت، دلایلی فرهنگی و اجتماعی و سیاسی داشته که برخی از آن را می توان در ذیل اشاره کرد:
🔹 مبارزه عملی با خرافات جاهلی (جریان ازدواج با زینب بنت جحش)
🔹جلب پشتیبانی قبایل و تقویت نفوذ سیاسی (مانند ازدواج با عایشه)
🔹حمایت عملی از بیوه زنانی که به دلیل اسلام متحمل آسیبهایی شده بودند (مانند ام حبیبه)
🔹نشان دادن عظمت، شکوه و قدرتمندی اسلام و مسلمین؛ (مانند ازدواج با صفیه)
🔹آزادسازی اسیران و بردگان؛ (مانند ازدواج با جویریه)
#تعددـزوجات
#پیامبرـاکرم
🇮🇷کانال رسمی استاد جواد حیدری👇
https://eitaa.com/joinchat/4071489550C59c970ae1b