در رسانههای مطرح دنیا ضوابط محکمی در مورد انتشار عکسهای خبری در اخبار مربوط به جنگ، خشونت و یا حتی خبرهای عادی وجود دارد.
میگویند یک عکس میتواند بیشتر از یک دنیا حرف داشته باشد. اینحقیقت در عکسهای خبری، پررنگتر خودش را نشان میدهد چون یکی از تکنیکهای اصلی برای جلب توجه مخاطبها، انتخاب عکسهای خبری جذاب است. دستهای از روزنامهها و سایتهای خبری، عکسهای تکاندهنده مربوط به حادثههای تروریستی، فقر و یا بلاهای طبیعی را در صفحه اول قرار میدهند تا مخاطبان بیشتری را جذب کنند. اما در روزنامهها و رسانههای مطرح دنیا، ضوابط سفت و سختی برای این قبیل عکسها وجود دارد؛ حتی برای گزارشهای معمولی که یک اتفاق بد را روایت میکنند خیلی دقت میشود تصویری انتخاب شود که از میزان تلخی خبر کم کند.
نوارهای زردرنگ عکسها را محدود میکند
در اروپا یا آمریکا زمانی که یک حادثه، حمله تروریستی یا بلای طبیعی اتفاق میافتد، یک قاعده مرسوم وجود دارد؛ شما هیچ عکسی از کشتهشدگان یا صحنههای دلخراش نمیبینید. به محض اینکه نیروهای پلیس به صحنه میرسند، یک نوار زردرنگ اطراف منطقه حادثهدیده کشیده میشود تا ورود عکاسان خبری و خبرنگارها را محدود کند. همیشه در بخشهای مختلف خبری تنها یک تصویر از دور نشان داده میشود که ماشینهای پلیس یا خودروهای امدادی در صحنه حضور دارند و به این شکل کنترل اوضاع توسط پلیس و امدادگران را هم نشان میدهند. از آن مهمتر احساس امنیتی است که به مردم منتقل میشود و در عینحال که اخبار و جزییات مربوط به آن حادثه در متن خبر بهطور کامل آورده میشود، به ناخودآگاه مخاطبان اطمینان داده میشود که همهچیز تحت کنترل است.
مشاهده متن کامل در لینک:
b2n.ir/635118