🔹سال ۲۰۲۳ بدترین سال و ۷ اکتبر بدترین روز تاریخ اسرائیل بود
🔸حمله غافلگیرانه نيروهاي فلسطيني به اسرائیل نشاندهنده تحولی بیسابقه در وضعیت موجود در منطقه است و صهيونيستها از داخل و خارج تحت فشار قرار دارند. روزنامه عبري زبان هاآرتص میگوید: «اگر سال ۲۰۲۳ را بدترین سال در تاریخ اسرائیل بدانیم، هفتم اکتبر (۱۵ مهر) هم بیشک بدترین روز در تاریخ ۷۵ ساله اسرائیل است. این شکست باعث بهت، سرخوردگی و تشویش شده است.»
در حالی که صهيونيستها به تدريج از بدترین حمله در تاریخ خود يا همان عمليات فلسطيني «طوفاني الاقصي» فاصله ميگيرند، تمرکز بر دلايل و تاثيرات اين حمله كه جهان را در شوك فرو برد، بيشتر ميشود. تحلیلگران میگویند یکی از عواملی که احتمالا پشت زمان وقوع این حمله وجود دارد، آشفتگی سیاسی اخیر در تلآويو است. «جیمز استاوریدیس»، از فرماندهان سابق ناتو به انبیسی نیوز گفته است: «حمله به اسرائيل زماني صورت گرفت که اسرائیل هیچوقت به این اندازه تقسیم، ضعیف و از هم پاشیده نبوده است.»
در واقع حمله غافلگیرانه نيروهاي فلسطيني به اسرائیل نشاندهنده تحولی بیسابقه در وضعیت موجود در منطقه است. حزبالله تاکنون برای نشان دادن همبستگی خود با حماس با هدف قرار دادن مناطقي در استانهاي شمالي فلسطين اشغالي اين پيام را داده است كه غزه تنها نيست. قدرت آتش حزبالله بسيار قابل توجه است و زرادخانه موشکی بزرگ آن میتواند هر مکاني را در رژيم اسرائیل با دقت هدف قرار دهد. همچنین برخی از گروههای فلسطینی در کرانه باختری براي تشديد حملات خود عليه اشغالگران بسيج شدهاند. وزارت بهداشت فلسطين گفته است كه شهداي كرانه باختري با رشد كم سابقهاي طي سه هفته گذشته به 116 نفر رسيده است. تشديد تنش همزمان در كرانه باختري، مرز لبنان و درگيري در غزه بدترين سناريوي موجود براي موجوديت تلآويو است. وضعيت آنقدر آشفته است كه به گفته «آویگدور لیبرمن»، وزیر جنگ اسبق رژیم صهیونیستی تا كنون ۲۰۰ هزار شهرکنشین در اطراف غزه آواره دیگر مناطق شدهاند. حتي پس از جنگ نيز بهدليل ادامه ناامنيها بعيد است كه دیگر کسی به اين شهركها بازگردد. همچنين روز گذشته شبکه 12 تلویزیون رژیم صهیونیستی فاش کرد که از آغاز درگيريهاي اخير تاکنون طي سه هفته گذشته بيش از 700 پزشک اسرائیلی به سبب شوک وارده به آنها در نتیجه دیدن هر روزه اجساد نظامیان کشته و مجروح از تلآويو و ديگر شهركها به اروپا مهاجرت كردهاند. اوضاع صهيونيستها در بيرون از مرز نيز آشفته است و حتي كشورهايي مانند تركيه كه با تلآويو رابطه دارند، رژيم صهيونيستي را متهم به نسلكشي كردهاند. حتي تصويب قطعنامه ضداسرائيلي در سازمان ملل براي توقف جنگ باعث شد تا «مئیر جاودانفر»، كارشناس فارسي زبان ساكن در رژيم صهيونيستي در يك گفتوگوي تلويزيوني بگويد كه ما امروز در جهان تنها شدهايم و كسي از ما حمايت نميكند. روزنامه عبري زبان هاآرتص با اشاره به بحران كنوني كه پس از عمليات طوفان الاقصي گريبانگير تلآويو شده است، میگوید: «اگر سال ۲۰۲۳ را بدترین سال در تاریخ اسرائیل بدانیم، هفتم اکتبر (۱۵ مهر) هم بیشک بدترین روز در تاریخ ۷۵ ساله اسرائیل است. این شکست، بهت، سرخوردگی و تشویش را باعث شد.» به اعتقاد «آلون پینکاس»، دیپلمات صهیونیستی كه نويسنده يادداشت هاآرتص است، واقعه هفتم اکتبر(عمليات طوفان الاقصي) سه اصل امنیت داخلی اسرائیل را به
ادامه مطلب👇
https://kayhan.ir/fa/news/276037/
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper