نقشه امریکاییها برای توقیف نفتکشهای ما چیست،؟
سلام بر همه حق طلبان؛
نمایندگان امریکایی دنبال قانونی هستند که امریکا را ملزم به توقیف نفتکشهای ایرانی کند.
پر واضح است این یعنی رویارویی نظامی ایران و امریکا.
اگر فرض کنیم امریکایی ها به هر دلیلی برای توقف ایران، گزینه دیگری به غیر از گزینه نظامی ندارند،
باید به این فکر باشیم که احتمالا امریکایی ها دنبال یک ضربه بسیار قوی در یک زمان محدود می باشند تا مراکز حساس کشور را هدف قرار دهند.
بدیهی است ایران نیز پایگاههای امریکایی را در کشورهای عرب منطقه هدف قرار خواهد داد.
اما نتیجه نابودی زیرساختهای ایران و تعدادی از پایگاههای امریکایی است.
ضمن اینکه این پایگاهها می توانند آمادگی پیشگیری از خسارات بیشتر را از قبل در خود تدارک ببینند.
اما نکته مهم در اینجا اینست که اگر انگلیسیها کشتی ما را توقیف کردند و پس از توقیف کشتی آنها توسط ما ، جنگی در خلیج فارس صورت نگرفت، دلیلش این بود که می دانستند هر گونه حمله به ایران منجر به آتش کشیده شدن تمام تاسیسات نفتی اعراب در خلیج فارس خواهد شد.
حال این نکته به ذهن می رسد، ایرانی که به عربستان و امارات و کویت تضمین امنیتی داده است در صورت حمله امریکا از روی ناوهای خود چه واکنشی از خود نشان خواهد دا د؟
پس باید توجه داشت ما چه چیزی را تعهد می کنیم اگر تعهد کردیم در چنین شرایطی حداکثر، پایگاههای امریکا در منطقه را خواهیم زد باید بدانیم که اهرم قوی امنیتی و بازدارنده خود را در خلیج فارس از دست داده ایم.
آنها نقاط حساس ما را خواهند زد و ما کاری به تاسیسات نفتی اعراب نخواهیم داشت و بعد از یک مدت کوتاه با وساطت کشورهای زیادی درگیری با امریکا تمام خواهد شد و امنیت مجددا به خلیج فارس باز می گردد.
یادمان نرفته است، آنها سردار سلیمانی را بشهادت رساندند و ما با حمله به عین الاسد جواب دادیم و جنگ سخت و ظاهر شده در همینجا به پایان رسید. لذا حمله امریکاییها می تواند کوتاه مدت باشد اما ضمن این حمله اینبار، زیرساختهای ما مدتها قابل ترمیم نخواهد بود.
دولت جمهوری اسلامی نباید فریب بظاهر چرخش اعراب بسوی شرق را بخورد و توجه داشته باشد هر گونه تعهد در تضمین امنیت در خلیج فارس موکول به عدم حمله به امنیت کشورمان باشد.
دولت باید توجه داشته باشد، افزایش سطح روابط در حد سفارت، بازگشایی خطوط پرواز، افزایش مختصر مبادلات تجاری و امثالهم نکات کلیدی و امنیتی ما در ایجاد رابطه با عربستان نیست.
بلکه رفع محاصره یمن، حروج نیروهای اشغالگر از یمن و تسلیح بیش از پیش یمن اهداف استراتژیک را در این رابطه تعیین می کند.
عربستان در حالیکه پایگاههای امریکایی در کشورش مستقر هست، در حالیکه ارتشش بدون کمک امریکاییها قادر به استفاده از صدها میلیارد دلار تجهیزات نظامی امریکایی نیست، در حالیکه حدود یک تریلیون دلار سرمایه گذاری در بلوک غرب کرده است و در حالیکه از نظر ایدئولوژیک کاملا روبروی کشور شیعی ما قرار دارد، محال است بازی شرقی کند.
عربستان در ظاهر چرخش به شرق، تضمین امنیت تاسیسات نفتی خود را دنبال می کند تا غرب پس از حمله به ایران از موهبت انرژی اعراب بی بهره نماند.
#غلامحسین_رضازاده