📚 حالت های مختلف وضوی جبيره (قسمت دوم)
💠 اگر زخم یا شکستگی بر اعضای مسح باشد (سر و پاها):
الف: اگر روی آن باز باشد و آب برای آن ضرر ندارد:
✅ اگر محل مسح پاک است، لازم است به طور معمول وضو گرفته شود.
🔷 اگر روی آن باز باشد و آب برای آن ضرر دارد:
☑️ بايد به جاى وضو، تيمم کند، ولى اگر مىتواند پارچه اى بر روى زخم قرار دهد و بر روى آن دست تر بکشد، احتياط آن است که علاوه بر تيمم، وضو نيز با چنين مسحى بگيرد.
ب: اگر روی آن بسته باشد و جایی به مقدار مسح باقی باشد:
✅ دست تر روی همان محل مسح بکشد.
✴️ اگر جایی به مقدار مسح باقی نباشد:
☑️ چنانچه روی جبیره پاک باشد: دست تر روی محل جبیره بکشد.
🔶 اگر روی جبیره نجس باشد: پارچه ای پاک روی جبیره قرار دهد و به نیت وضوی جبیره روی آن دست تر بکشد.
⁉️ تذکرات:
۱: هر چیزی که هنگام وضو یا تیمم، بر محل زخم، شکستگی، سوختگی یا عضو دردمند میگذارند، جبیره نام دارد؛ مانند پارچه، چسب، نوار، پنبه، دارو، گچ یا چوب شکسته بندی.
۲: غسل جبيرهاى مثل وضوى جبيرهاى است، ولى بنابر احتياط واجب بايد آن را ترتيبى بهجا آورند نه ارتماسى.
۳: اگر جبيره، تمام صورت يا تمام يكى از دستها را فرا گرفته باشد باز احكام جبيره جارى بوده و وضوى جبيرهاى كافى است، ولى اگر بيشتر اعضاى وضو را گرفته باشد، تيمم کفایت می کند هر چند بنابر احتياط مستحب بين عمل جبيره و تيمم جمع نمايد.
۴: در جبیره ای که موضع شستن است، اگر دست کشیدن مشکل است و یا ممکن نیست مانند میان پارچه و پانسمان، دست کشیدن آن مقدار لازم نیست ولی در جبیره ای که در موضع مسح است باید به همان مقداری (که اگر جبیره نبود) از نظر مقدار و کیفیت مسح شود.
۵: كسى كه بايد با وضو يا غسل جبيرهاى نماز بخواند، چنانچه بداند كه تا آخر وقت عذر او برطرف نمىشود، مىتواند در اول وقت نماز بخواند، ولى اگر اميد دارد كه تا آخر وقت عذر او برطرف شود احتياط واجب آن است كه صبر كند و اگر عذر او برطرف نشد در آخر وقت نماز را با وضو يا غسل جبيره اى به جا آورد.
#احکام_جبیره #وضوی_جبیره
🆔
@leader_ahkam