.
💠 الگوسازی در نوحه
🔹در یادداشت قبل درباره اهمیت هویتبخشی به کودکان و نوجوانان در هیأت و همچنین شعر و نوحهای که میخوانند به اختصار اشاره شد. یکی دیگر از نکاتی که در این زمینه قابل دقت است، اهمیت معرفی الگو و اسوهسازی برای این عزیزان است. همه انسانها و به ویژه نوجوانان دوست دارند، اسوهها و حتی اسطورههایی قدرتمند و بینظیر داشته باشند تا همیشه تصاویر آنها را جلوی چشم خود قرار دهند و سعی کنند در زندگی و رفتار و حتی پوشش ظاهری خود را شبیه آنها کنند.
🔸اما در این میدان، برنده کسی است که با استفاده از ابزارهای مختلف بهترین معرفی را از الگوهای مد نظر خود داشته باشد. کاری که غربیها در این سالها به خوبی انجام دادهاند و در تهاجم فرهنگی خود به ذهن کودکان و نوجوانان ما هم رحم نکردهاند.
🔹آنچه که مایۀ تأسف است، این است که ما با وجود داشتن، الگوهای بینظیر، در معرفی آنها کمکاری کردهایم. یکی از شخصیتهایی که میتواند بهترین نقش را به عنوان الگو نه تنها برای کودکان و نوجوانان ما، بلکه برای همه ملت ما داشته باشد، شهید والامقام حاج قاسم سلیمانی است.
🔸همانطور که دشمن در این جنگ فرهنگی از ابزارهای خود برای معرفی الگوهایش استفاده میکند، ما هم نباید از ابزارهای منحصر به فرد خود غافل باشیم. ابزارهایی که نه تنها بر فکر مخاطب بلکه بر روح و جان مخاطب هم تأثیر مستقیم دارد. یکی از این ابزارهای منحصر به فرد جامعۀ ما، رسانه هیأت و به طور خاص نوحه است.
🔹در این نوحه، به زیبایی و با توجه بر ضرورتهای یاد شده، تلاش شده حاج قاسم سلیمانی به عنوان یک اسوۀ همیشه زنده معرفی شود. از نکات قابل توجه این اثر، پیوند زیبای شخصیت حاج قاسم با علمدار کربلاست. پیوندی که با دیدن دست از پیکر جدای حاج قاسم در لحظۀ شهادتش در ذهنها ثبت شد. در این اثر با به کار بردن تعبیر «عمو قاسم» این پیوند، جنبۀ عاطفی هم پیدا میکند و همانطور که بچهها تعبیر «عمو عباس» را برای سقای رشید کربلا بیشتر میپسندند، تعبیر «عمو قاسم» هم برای این سردار پرافتخار دلچسبتر است: «ابوفاضل، عموی حرم عشق و / تو هم عموی ایرانی، عمو قاسم».
🏷
#یک_نوحه_یک_نکته
.