📌درگذشت ابوالقاسم عارف قزوینی، شاعرمبارز
🔹ابوالقاسم قزوینی مشهور به عارف، تصنیف ساز،موسیقیدان و شاعر مشهور انقلابی در حدود سال ۱۲۶۲ش در قزوین به دنیا آمد و تحصیلاتش را در زادگاه خود فرا گرفت.
🔹عارف قزوینی به دو هنر خط و موسیقی اهتمام ورزید و به شهرت رسید. همچنین به سرودن اشعار پرداخت. با آنکه اشعار عارف قزوینی از لحاظ ادبی و فنون شعری دارای نقایصی بود اما آنچه او را به شهرت و محبوبیت رساند به کار بردن زبان مردم در شعر خود و در خدمت صاحبان زر و زور نرفتن بود.
🔸عارف، شعر را وسیلهای برای بیان افکار و اندیشههای سیاسی و اجتماعی و برانگیختن مردم میدانست و آن را برای انتقاد از مفاسد ملی، همچون حربهای به کار میگرفت.
🔹اشعار او بیشتر برای آزادیخواهی، عدالت، وطن پرستی و مبارزه با حکومتهای فاسد سروده میشد به همین خاطر در دوره قاجار تبعید شد و تا آخر عمر در تبعید ماند. از مهمترین و مشهورترین اثر عارف، غزلی به نام «پیام آزادی» است که عارف در آن پیروزی مبارزان آزادی را بر نیروی ارتجاع سروده است.
🔸کار بزرگ عارف تحول عظیمی بود که در ترانه سرایی پدید آورد. از امتیازهای بزرگ تصنیفهای وی این بود که خودش، هم شاعر و موسیقیدان و هم آوازه خوان بود و تصنیف را با مهارت استادی فوق العادهای برای بیان مقاصد و مضامین ملی به کار میبرد. دیوان عارف اولین بار در فروردین ۱۳۰۳ در برلین چاپ شد.
🔹زندگی عارف قزوینی همواره با فقر و تنگدستی سپری گردید تا آنکه در ۲ بهمن ۱۳۱۲ دار فانی را وداع گفت و در همدان، در کنار مقبره ابن سینا به خاک سپرده شد