💎 جواب کامل شبهه
5️⃣2️⃣2️⃣
چرا برای امام حسین علیهالسلام که در روز عاشورا به شهادت رسیده است از اول محرم عزاداری میکنیم؟!
🔶 اول: چون مصیبتی که بر امام حسین علیهالسلام و اهل بیتش شده است بر هیچ کسی در عالم نشده است و این مصیبت آنقدر بزرگ است که ده روز عزاداری برای آن هم کم است و اگر هر روز و شب هم برای امام حسین علیهالسلام گریه کنیم باز کم است.
◾️ همانطور که خود امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف در زیارت ناحیه مقدسه خطاب به امام حسین علیهالسلام فرمودند: «هر صبح و شام بر تو گریه و شیون میکنم و در مصیبت تو به جای اشک، خون میگریم». [1]
🔷 دوم: امام حسین علیهالسلام و اهل بیتش تقریبا از اول محرم یعنی روز دوم محرم به کربلا رسیدند و در آنجا بود که حر با سپاهش به امام حسین علیهالسلام اجازه نداد حرکت کند و این آغاز مصیبت بر امام حسین علیهالسلام و اهل بیتش بود.
◾️ پس ما هم از آغاز مصیبت بر امام حسین علیهالسلام و اهل بیتش تا آخر صفر که اسرا به مدینه برمیگردند عزاداری میکنیم.
🔶 سوم: سیره و روش امامان علیهمالسلام بر این بوده است که از اول محرم تا آخر صفر برای امام حسین علیهالسلام عزاداری میکردند و در این دو ماه خنده و شادی از آنان دیده نمیشد.
◾️ امام رضا علیهالسلام در اینباره میفرماید: «هرگاه ماه محرم فرا میرسید، پدرم (موسی بن جعفر علیهالسلام) دیگر خندان دیده نمیشد و غم و افسردگی بر او غلبه مییافت تا آن که ده روز از محرم میگذشت، روز دهم محرم که میشد، آن روز، روز مصیبت و اندوه و گریه پدرم بود». [2]
🔷 چهارم: اهل بیت علیهمالسلام نمیخواستند مراسم عزاداری امام حسین علیهالسلام فقظ با یک سالگرد و مراسم روز عاشورا برگزار شود، بلکه میخواستند حوادث منجر به شهادت امام حسین علیهالسلام هم در مجالس و محافل نقل شود، زیرا هر حادثهی آن یک درس زندگی و عبرت است برای جهانیان، از درس آزادگی و جوانمردی گرفته تا درس مبارزه با ظلم و ستم و ازخودگذشتگی و ایثار و ... و در واقع عزاداری محرم و صفر فقط یک عزاداری نیست بلکه یک کلاس درس کامل است که در این دو ماه یاد میگیریم و یاد میدهیم.
🔶 پنجم: و اینکه مردم به جای یک روز عزاداری برای امام حسین علیهالسلام و یارانش، دو ماه عزاداری میکنند این از ارادت و عشق و محبت به آن حضرت است.
🌐 منابع:
[1]ـ امام مهدی عجل الله تعالی فرجه الشریف: «فی زیارت الناحیه المقدّسه: لأَندُبَنَّک صَباحَا وُ مَساءً وُ لَأَبکینَّ عَلَیکَ بَدَلَ الدُّمُوعِ دَما» (بحار الأنوار، ج 98، ص 238.)
[2]ـ قال الرضا علیهالسلام:«کان ابی اذا دخل شهر المحرم لا یری ضاحکا و کانت الکابة تغلب علیه حتی یمضی منه عشرة ایام، فاذا کان الیوم العاشر کان ذلک الیوم یوم مصیبته و حزنه و بکائه». (امالی صدوق، ص 111.)
🖇 لینک مطلب:
http://alirezaazarpeykan.blogfa.com/post/163
📣
📎
#دانش_آموزی
📎
#نوجوان
📎
#پاسخ_به_شبهات
📎
#محرم
📎
#عزاداری_از_اول_محرم
✅ کانال پاسخ به شبهات دانش آموزی
🍀
🔰معاونت تبلیغ و امور فرهنگی حوزه های علمیه
🌐
https://eitaa.com/mahdixxv